Chifle cu Faina de Hrisca si Cartofi

Complexitate
redusa
Chifle cu Faina de Hrisca si Cartofi

Ingrediente

  • Pentru 8 chifle:
  • 130 g faina de grau alba
  • 170 g faina de hrisca
  • un praf de sare de mare fina
  • 160 g cartofi fierti reci si rasi fin
  • 25 g drojdie proaspata sfarmata
  • 1 lingurita zahar
  • 170 ml kefir sau iaurt subtire
  • un ou batut
  • seminte de dovleac sau altele dupa plac

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol fainele si sarea. Intr-o cana amestecati drojdia cu kefirul si zaharul. Faceti o gaura in faine la mijloc apoi puneti cartofii si lichidele. Framantati 3-4 minute pana cand toate ingredientele sunt bine incorporate.

Transferati in alt bol, ungeti cu ulei de masline, acoperiti si lasati sa creasca pana cand s-a dublat. Impartiti aluatul in 8 bucati egale si formati bile. Asezati-le pe o tava cu hartie de copt, acoperiti-le si mai lasati sa creasca 20 de minute.

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Ungeti cu ou batut deasupra si presarati seminte de dovleac. Coaceti apoi aproximativ 20 de minute sau dupa plac. Scoateti si lasati sa se raceasca pe un gratar de racire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici