Chifle cu Ceapa

Complexitate
redusa
Chifle cu Ceapa

Ingrediente

  • Pentru 2 tavi:
  • 1 kg faina
  • aproximativ 450 ml apa in functie de aluat
  • 14 gr drojdie uscata
  • 4 lingurite sare
  • 10 linguri ulei de masline
  • 3 cepe potrivite
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite cimbru
  • susan

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt dupa care se caleste in cele 4 linguri de ulei, pana devine aurie, dupa care se adauga cimbrul. Se lasa sa se raceasca pana va veni momentul sa fie adaugata in aluat.

Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea, o lingurita faina si 50 ml apa calduta. Toate acestea se amesteca bine cu telul, dupa care se presara deasupra putina faina si se lasa acoperita pana cand incepe sa creasca drojdia. Cand a inceput sa creasca se adauga treptat faina si restul de apa. Compozitia obtinuta se amesteca cu mana, dupa care se adauga treptat si uleiul. Cand obtinem un aluat omogen il framantam bine aproximativ 30 minute.

Dupa ce am framantat bine aluatul se face o gaura in mijlocul acestuia si se adauga ceapa. Se mai framanta 15 minute, dupa care se acopera cu un prosop si se lasa la dospit. Dupa aproximativ o ora se imparte aluatul in mai multe mingiute, care se aseaza in tava si se cresteaza cu un cutit foarte bine ascutit. Se ung cu putin ulei de masline si se presara cu seminte de susan.
Se mai lasa aproximativ 15 minute, dupa care se pun in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la foc mic. Cand incep sa se rumeneasca se scot din cuptor si se servesc calde sau reci, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui

Ciorba de perisoare din piept de pui
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Cappuccino
1
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
3
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
4
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Chec Italian
5
Dulciuri

Chec Italian

Chec Italian
Parteneri
Prajitura aromata cu pere intregi
Culinar.RO

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia