Chifle cu Ceapa

Complexitate
redusa
Chifle cu Ceapa

Ingrediente

  • Pentru 2 tavi:
  • 1 kg faina
  • aproximativ 450 ml apa in functie de aluat
  • 14 gr drojdie uscata
  • 4 lingurite sare
  • 10 linguri ulei de masline
  • 3 cepe potrivite
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite cimbru
  • susan

Mod de preparare

Ceapa se taie marunt dupa care se caleste in cele 4 linguri de ulei, pana devine aurie, dupa care se adauga cimbrul. Se lasa sa se raceasca pana va veni momentul sa fie adaugata in aluat.

Drojdia se amesteca cu zaharul, sarea, o lingurita faina si 50 ml apa calduta. Toate acestea se amesteca bine cu telul, dupa care se presara deasupra putina faina si se lasa acoperita pana cand incepe sa creasca drojdia. Cand a inceput sa creasca se adauga treptat faina si restul de apa. Compozitia obtinuta se amesteca cu mana, dupa care se adauga treptat si uleiul. Cand obtinem un aluat omogen il framantam bine aproximativ 30 minute.

Dupa ce am framantat bine aluatul se face o gaura in mijlocul acestuia si se adauga ceapa. Se mai framanta 15 minute, dupa care se acopera cu un prosop si se lasa la dospit. Dupa aproximativ o ora se imparte aluatul in mai multe mingiute, care se aseaza in tava si se cresteaza cu un cutit foarte bine ascutit. Se ung cu putin ulei de masline si se presara cu seminte de susan.
Se mai lasa aproximativ 15 minute, dupa care se pun in cuptorul preincalzit si se lasa sa se coaca la foc mic. Cand incep sa se rumeneasca se scot din cuptor si se servesc calde sau reci, dupa preferinta fiecaruia.

Pofta buna!!!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
4
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura Schneider
5
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider