Chifle Crocante

Complexitate
redusa
Chifle Crocante

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g unt moale
  • 270 ml apa calda
  • 1 lingurita sare
  • Separat:
  • 2 l apa
  • 2 linguri sare
  • 2 linguri bicarbonat
  • sare mare
  • susan
  • mac pt ornat

Mod de preparare

Cui ii plac covrigii aceasta reteta este minunata, sunt niste chifle: wink: cu gust de covrigi. .

Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde se adauga drojdia dizolvata in apa si zaharul, adaugam untul moale si framantam bine, se pune sarea si se framanta in continuare un aluat elastic care se lasa la crescut 30 -45 min sa isi dubleze volumul.

Cand a crescut se fac bilute de 50 g si se pun pe hartie de copt sa mai creasca, cand au dublat volumul se pune apa la fiert cu sarea si bicarbonatul, cand da in fiert se pun chiflele cate 2 sa putem sa le scoatem repede se lasa in oala pt 30 sec.

Dupa care se pun din nou pe hartia de copt (daca hartia nu e de calitate se unge un pic cu ulei) se cresteaza si se pune sare, susan, mac ce avem eu am avut numai sare: wink: Se dau la cuptor la 210 grade pt 20 min sau pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase si cu un gust minunat de covrigi: wink:.

Se cresteaza cu o lama sau un cutit special pt paine eu le-am crestat cu o lama. Din aceasta cantitate ies 15 chifle.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie