Chifle

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Chifle

Ingrediente

  • 350 ml apa
  • 600-650 g faina
  • 1 ou +1 galbenus pentru uns
  • 1 pachetel drojdie uscata(10 g)
  • 1/2 lingurita sare
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 lingura zahar
  • seminte de susan sau mac

Mod de preparare

In vasul robotului de bucatarie, punem apa calduta, adaugam zaharul, drojdia si 4 linguri cu faina. Omogenizam maiaua si lasam la crescut 15-20 minute.
Dupa ce drojdia s-a activat si maiaua a crescut, adaugam uleiul, oul batut si pornim robotul. Treptat, adaugam si faina, iar cand aluatul prinde consistenta, adaugam si sarea. Framantam 8-10 minute. Daca este prea lipicios, mai framantam cu putina faina, dar nu in exces, deoarece chiflele nu vor mai fi la fel de pufoase. Aluatul trebuie sa fie moale, usor lipicios.
Lasam la crescut 1h-1h30', la loc cald, acoperit.
Pe blatul de lucru infainat usor, scoatem aluatul crescut frumos si-l presam putin.
Formam bilute egale (cam 10 bucati), le aplatizam putin si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. mai lasam la crescut 5-10 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le presaram cu seminte de susan sau mac.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pana se rumenesc frumos sau pana trec testul scobitorii.
Sa aveti pofta!


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor

Varza murata cu pulpa de porc si carnat la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec cu ciocolata
2
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
4
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Tort de clatite cu budinca
5
Dulciuri

Tort de clatite cu budinca

Tort de clatite cu budinca
Parteneri
Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Culinar.RO

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Tort de biscuiti cu crema de vanilie
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata