Cheescake de capsuni cu jeleu de visine

Postat pe: 03-09-2018
(0)

Ingrediente

Pentru blat:
400 gr. biscuiti digestivi
150 gr unt topit sau margarina
Pentru crema :
600 gr branza de vaci
500 ml frisca lichida
150 gr zahar pudra
300 gr capsuni
100 ml apa rece
100 ml lapte fierbinte
20 gr gelatina
1 plic zahar vaniliat
Pentru jeleu :
300 gr visine din borcan puse cu zahar
100 ml apa
10 gr gelatina
3 linguri zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

02h:30min
Numar portii

PORȚII

20 portii
Se sfarma biscutii digestivi si se amesteca cu margarina sau untul topit pana devin nisiposi, apoi se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili si se taseaza bine. Pe margini se pun capsuni taiate in doua, apoi tava cu blatul se pune la rece pentru jumatate de ora sa se intareasca.

Intre timp se pregateste crema de branza astfel: Pentru inceput trecem la hidratarea gelatinei in apa rece timp de 5 minute. Apoi punem laptele la incalzit ( nu sa fiarba, ci sa ne arda putin la degete), apoi punem gelatina hidratata in lapte, lapte pe care il punem in frisca batuta. Se pune branza de vaca intr-un castron impreuna zu zaharul si se amesteca cu mixerul pana devine o crema, apoi se adauga treptat frisca si se mai amesteca timp de 5 minute. Se pune si laptele cu gelatina. Se da din nou la rece timp de 2-3 ore sa se intareasca.

Preparam jeleul de visine deasupra. Desfacem visinele si le punem in blender impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Punem din nou gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute. Pasta de visine rezultata din blender o punem pe foc sa fiarba 2 minute, o lasam sa se raceasca putin, dar nu de tot pentru ca daca este rece, gelatina nu isi face efectul. Cand s-a mai racit, adaugam gelatina hidratata si o turnam peste blat si il lasam la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cheescake de capsuni cu jeleu de visine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cheescake de capsuni cu jeleu de visine