Cheescake de capsuni cu jeleu de visine

Portii
20
Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cheescake de capsuni cu jeleu de visine

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 400 gr. biscuiti digestivi
  • 150 gr unt topit sau margarina
  • Pentru crema :
  • 600 gr branza de vaci
  • 500 ml frisca lichida
  • 150 gr zahar pudra
  • 300 gr capsuni
  • 100 ml apa rece
  • 100 ml lapte fierbinte
  • 20 gr gelatina
  • 1 plic zahar vaniliat
  • Pentru jeleu :
  • 300 gr visine din borcan puse cu zahar
  • 100 ml apa
  • 10 gr gelatina
  • 3 linguri zahar

Mod de preparare

Se sfarma biscutii digestivi si se amesteca cu margarina sau untul topit pana devin nisiposi, apoi se pun intr-o forma rotunda cu pereti detasabili si se taseaza bine. Pe margini se pun capsuni taiate in doua, apoi tava cu blatul se pune la rece pentru jumatate de ora sa se intareasca.

Intre timp se pregateste crema de branza astfel: Pentru inceput trecem la hidratarea gelatinei in apa rece timp de 5 minute. Apoi punem laptele la incalzit ( nu sa fiarba, ci sa ne arda putin la degete), apoi punem gelatina hidratata in lapte, lapte pe care il punem in frisca batuta. Se pune branza de vaca intr-un castron impreuna zu zaharul si se amesteca cu mixerul pana devine o crema, apoi se adauga treptat frisca si se mai amesteca timp de 5 minute. Se pune si laptele cu gelatina. Se da din nou la rece timp de 2-3 ore sa se intareasca.

Preparam jeleul de visine deasupra. Desfacem visinele si le punem in blender impreuna cu cele 3 linguri de zahar. Punem din nou gelatina la hidratat in apa rece timp de 5 minute. Pasta de visine rezultata din blender o punem pe foc sa fiarba 2 minute, o lasam sa se raceasca putin, dar nu de tot pentru ca daca este rece, gelatina nu isi face efectul. Cand s-a mai racit, adaugam gelatina hidratata si o turnam peste blat si il lasam la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Midii în sos de vin și portocale
Bucataras.RO

Midii în sos de vin și portocale

Prima oară în viață am gătit midii! Bya ralu mulțumesc pentru inspirație și susținere.

Midii în sos de vin și portocale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti