Calzone Napoletano

Complexitate
redusa
Calzone Napoletano

Ingrediente

  • aluat :
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 12 g drojdie proaspata
  • jumatate lingurita sare
  • 1 lingura ulei masline
  • umplutura :
  • 300 g ricotta
  • 100 g salam napoli
  • 150 g mozzarella
  • 20 g pecorino ras
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pt uns deasupra + 2 linguri suc rosii

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron peste care se adauga drojdia dizolvata in apa calduta, se amesteca se pune sarea se face un aluat ca la paine daca mai trebuie apa se mai pune un pic, la sfarsit se pune uleiul si se mai framanta un pic.

Se lasa la crescut 2 ore (depinde de anotimp acum cum este mai cald creste mai repede). Intre timp se face umplutura se amesteca ricotta cu salamul taiat bucatele, pecorino ras, oul, mozarella taiata cubulete, sare si piper.

Cand aluatul a crescut se imparte in doua se intinde o foaie si se adauga jumatate din umplutura pe o parte de aluat se inchide bine si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa un pic cu ulei. Se mai lasa la crescut 30 min.

Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Calzoni se ung cu ulei si cu un pic de suc de rosii cum va place eu am facut unul alb cu ulei uns si unul cu ulei si un pic de suc de rosii. Se coc la 220 grade pt 10 min. Si apoi la 180 grade pt 20 min.
Deliciosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Papricas de Cartofi cu Pui
2
Mancaruri cu carne

Papricas de Cartofi cu Pui

Papricas de Cartofi cu Pui
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon
Bucataras.RO

Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon

Cotlet de porc cu spanac, invelit in bacon
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia