Calzone Napoletano

Complexitate
redusa
Calzone Napoletano

Ingrediente

  • aluat :
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 12 g drojdie proaspata
  • jumatate lingurita sare
  • 1 lingura ulei masline
  • umplutura :
  • 300 g ricotta
  • 100 g salam napoli
  • 150 g mozzarella
  • 20 g pecorino ras
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pt uns deasupra + 2 linguri suc rosii

Mod de preparare

Se pune faina intr-un castron peste care se adauga drojdia dizolvata in apa calduta, se amesteca se pune sarea se face un aluat ca la paine daca mai trebuie apa se mai pune un pic, la sfarsit se pune uleiul si se mai framanta un pic.

Se lasa la crescut 2 ore (depinde de anotimp acum cum este mai cald creste mai repede). Intre timp se face umplutura se amesteca ricotta cu salamul taiat bucatele, pecorino ras, oul, mozarella taiata cubulete, sare si piper.

Cand aluatul a crescut se imparte in doua se intinde o foaie si se adauga jumatate din umplutura pe o parte de aluat se inchide bine si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa un pic cu ulei. Se mai lasa la crescut 30 min.

Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Calzoni se ung cu ulei si cu un pic de suc de rosii cum va place eu am facut unul alb cu ulei uns si unul cu ulei si un pic de suc de rosii. Se coc la 220 grade pt 10 min. Si apoi la 180 grade pt 20 min.
Deliciosi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)