Se pune faina intr-un castron peste care se adauga drojdia dizolvata in apa calduta, se amesteca se pune sarea se face un aluat ca la paine daca mai trebuie apa se mai pune un pic, la sfarsit se pune uleiul si se mai framanta un pic.
Se lasa la crescut 2 ore (depinde de anotimp acum cum este mai cald creste mai repede). Intre timp se face umplutura se amesteca ricotta cu salamul taiat bucatele, pecorino ras, oul, mozarella taiata cubulete, sare si piper.
Cand aluatul a crescut se imparte in doua se intinde o foaie si se adauga jumatate din umplutura pe o parte de aluat se inchide bine si se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa un pic cu ulei. Se mai lasa la crescut 30 min.
Se incalzeste cuptorul la 220 grade. Calzoni se ung cu ulei si cu un pic de suc de rosii cum va place eu am facut unul alb cu ulei uns si unul cu ulei si un pic de suc de rosii. Se coc la 220 grade pt 10 min. Si apoi la 180 grade pt 20 min.
Deliciosi.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaInitial dovleacul trebuia sa fie reteta lui Adnia de dovleac umplut cu carne...dar cum nu am avut carne de vitel si am dat...
Aripi picante cu garnitura de dovleac coptMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii