Burger in aluat cu parjoale moldovenesti

Portii
10
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Burger in aluat cu parjoale moldovenesti

Ingrediente

  • Pentru parjoale:
  • 900 de grame carne tocată amestec
  • 1 ou
  • Pătrunjel
  • 1 ceapă și jumătate
  • Ulei
  • Cimbru uscat
  • Sare, piper, boia dulce și iute
  • 2 felii pâine
  • Puțin lapte
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • Pentru aluat:
  • 500 de grame făină
  • 100 de grame unt
  • un praf sare
  • 30 de grame drojdie
  • 220 de ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Semințe de in si susan
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • În plus:
  • Ketchup
  • Murături
  • Muștar
  • Felii de cașcaval, un pachet

Mod de preparare


Ideea acestor burgeri mai altfel, mi-a fost inspirată de prezența nepotilor mei, cu care am vrut să pregatesc ceva bun, pe placul lor și aluatul l-au preparat ei, de la cap la coadă!
E o idee foarte bună pentru pachetelul copiilor și nu numai...!
Pentru parjoale, tocam ceapa și o calim 5 minute în puțin ulei, radem morcovul și cartoful, pâinea o inmuiem în lapte, o stoarcem.
Amestecăm ingredientele de mai sus cu carnea tocată și restul condimentelor, modelăm parjoale și le prajim pe rând în ulei încins.
Pentru aluat, punem la dospit drojdia cu laptele călduț și o lingura de zahăr.
Topim untul și îl lăsăm la răcit.
Amestecăm făina cu untul topit, un ou, un galbenus, sarea, restul de zahăr, frământăm un aluat neted și îl lăsăm la dospit 20 de minute.
După ce a dospit, întindem foi, decupam câte două cerculete, în mijlocul unuia dintre ele punem puțin ketchup, apoi o parjoala și o felie mai mică de cașcaval. Închidem cu celălalt cerculet, presam marginile, le rotunjim, apoi lăsăm mingiutele rezultate la dospit 10 minute.
După expirarea timpului, le ungem cu gălbenușul rămas amestecat cu puțină apă, presaram semințe, le mai lăsăm 10 minute.
Le coacem 15 minute în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, le servim cu murături( ciolomada), ketchup si muștar.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia