Ideea acestor burgeri mai altfel, mi-a fost inspirată de prezența nepotilor mei, cu care am vrut să pregatesc ceva bun, pe placul lor și aluatul l-au preparat ei, de la cap la coadă!
E o idee foarte bună pentru pachetelul copiilor și nu numai...!
Pentru parjoale, tocam ceapa și o calim 5 minute în puțin ulei, radem morcovul și cartoful, pâinea o inmuiem în lapte, o stoarcem.
Amestecăm ingredientele de mai sus cu carnea tocată și restul condimentelor, modelăm parjoale și le prajim pe rând în ulei încins.
Pentru aluat, punem la dospit drojdia cu laptele călduț și o lingura de zahăr.
Topim untul și îl lăsăm la răcit.
Amestecăm făina cu untul topit, un ou, un galbenus, sarea, restul de zahăr, frământăm un aluat neted și îl lăsăm la dospit 20 de minute.
După ce a dospit, întindem foi, decupam câte două cerculete, în mijlocul unuia dintre ele punem puțin ketchup, apoi o parjoala și o felie mai mică de cașcaval. Închidem cu celălalt cerculet, presam marginile, le rotunjim, apoi lăsăm mingiutele rezultate la dospit 10 minute.
După expirarea timpului, le ungem cu gălbenușul rămas amestecat cu puțină apă, presaram semințe, le mai lăsăm 10 minute.
Le coacem 15 minute în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, le servim cu murături( ciolomada), ketchup si muștar.
Poftă bună!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatVazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii