Burger in aluat cu parjoale moldovenesti

Portii
10
Timp pregatire
75 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Burger in aluat cu parjoale moldovenesti

Ingrediente

  • Pentru parjoale:
  • 900 de grame carne tocată amestec
  • 1 ou
  • Pătrunjel
  • 1 ceapă și jumătate
  • Ulei
  • Cimbru uscat
  • Sare, piper, boia dulce și iute
  • 2 felii pâine
  • Puțin lapte
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • Pentru aluat:
  • 500 de grame făină
  • 100 de grame unt
  • un praf sare
  • 30 de grame drojdie
  • 220 de ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • Semințe de in si susan
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • În plus:
  • Ketchup
  • Murături
  • Muștar
  • Felii de cașcaval, un pachet

Mod de preparare


Ideea acestor burgeri mai altfel, mi-a fost inspirată de prezența nepotilor mei, cu care am vrut să pregatesc ceva bun, pe placul lor și aluatul l-au preparat ei, de la cap la coadă!
E o idee foarte bună pentru pachetelul copiilor și nu numai...!
Pentru parjoale, tocam ceapa și o calim 5 minute în puțin ulei, radem morcovul și cartoful, pâinea o inmuiem în lapte, o stoarcem.
Amestecăm ingredientele de mai sus cu carnea tocată și restul condimentelor, modelăm parjoale și le prajim pe rând în ulei încins.
Pentru aluat, punem la dospit drojdia cu laptele călduț și o lingura de zahăr.
Topim untul și îl lăsăm la răcit.
Amestecăm făina cu untul topit, un ou, un galbenus, sarea, restul de zahăr, frământăm un aluat neted și îl lăsăm la dospit 20 de minute.
După ce a dospit, întindem foi, decupam câte două cerculete, în mijlocul unuia dintre ele punem puțin ketchup, apoi o parjoala și o felie mai mică de cașcaval. Închidem cu celălalt cerculet, presam marginile, le rotunjim, apoi lăsăm mingiutele rezultate la dospit 10 minute.
După expirarea timpului, le ungem cu gălbenușul rămas amestecat cu puțină apă, presaram semințe, le mai lăsăm 10 minute.
Le coacem 15 minute în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, le servim cu murături( ciolomada), ketchup si muștar.
Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor

Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...

Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritor
Haiose

Haiose

Haiose
Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata

Placinte cu branza sarata
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Pandispan pufos
2
Dulciuri

Pandispan pufos

Pandispan pufos
Conserva de Peste in Sos Tomat
3
Conserve, muraturi

Conserva de Peste in Sos Tomat

Conserva de Peste in Sos Tomat
Spaghete carbonara reţetă
4
Paste

Spaghete carbonara reţetă

Spaghete carbonara reţetă
Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt
5
Dulciuri

Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt

Prajitura Insiropata din Malai cu Dovleac Copt
Parteneri
Tort cu clementine si migdale
Culinar.RO

Tort cu clementine si migdale

Cand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...

Tort cu clementine si migdale
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Gustos.RO

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata

Tort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...

Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata