Ideea acestor burgeri mai altfel, mi-a fost inspirată de prezența nepotilor mei, cu care am vrut să pregatesc ceva bun, pe placul lor și aluatul l-au preparat ei, de la cap la coadă!
E o idee foarte bună pentru pachetelul copiilor și nu numai...!
Pentru parjoale, tocam ceapa și o calim 5 minute în puțin ulei, radem morcovul și cartoful, pâinea o inmuiem în lapte, o stoarcem.
Amestecăm ingredientele de mai sus cu carnea tocată și restul condimentelor, modelăm parjoale și le prajim pe rând în ulei încins.
Pentru aluat, punem la dospit drojdia cu laptele călduț și o lingura de zahăr.
Topim untul și îl lăsăm la răcit.
Amestecăm făina cu untul topit, un ou, un galbenus, sarea, restul de zahăr, frământăm un aluat neted și îl lăsăm la dospit 20 de minute.
După ce a dospit, întindem foi, decupam câte două cerculete, în mijlocul unuia dintre ele punem puțin ketchup, apoi o parjoala și o felie mai mică de cașcaval. Închidem cu celălalt cerculet, presam marginile, le rotunjim, apoi lăsăm mingiutele rezultate la dospit 10 minute.
După expirarea timpului, le ungem cu gălbenușul rămas amestecat cu puțină apă, presaram semințe, le mai lăsăm 10 minute.
Le coacem 15 minute în cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, le servim cu murături( ciolomada), ketchup si muștar.
Poftă bună!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii