Ideea acestor branzoici mai puțin dulci, mi-a fost inspirată de ultimele sărbători importante ale iernii și de dorința de a mai renunța la cantitatea cam mare de glucide acumulată pe parcursul Crăciunului și a Anului Nou. Am preferat să fac și niște branzoici sarate , din același motiv...
Pentru cele două aluaturi avem nevoie de două recipiente separate pentru fiecare etapa a prepararii lor.
Mai întâi amestecăm drojdia cu laptele călduț, câte o linguriță zahăr, puțină făină, o lăsăm la dospit câte 15 minute, în două vase separate.
Ulterior, adăugăm drojdia în cele două recipiente în care am pregătit făina, împreună cu restul ingredientelor.
Frământăm separat aluaturile, le lăsăm la dospit câte o oră.
Între timp, pregătim umpluturile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când au dospit, le întindem separat cu sucitorul, decupam patrate cu o formă sau cu cuțitul, așezăm câte o linguriță de umplutura diferită în mijlocul lor, unim capetele opuse ca să formăm branzoicile.
Le lăsăm încă puțin la dospit, cca. 20 de minute, apoi le ungem cu galbenus, le presaram cu susan și le coacem cca. 50 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preincalzit.
Poftă bună și un An Nou Fericit tuturor!
O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaCei mai rapizi și mai gustoși covrigi sunt cei cu aluat fără dospire și fără multă frământare. Îi poți...
Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii