Ideea acestor branzoici mai puțin dulci, mi-a fost inspirată de ultimele sărbători importante ale iernii și de dorința de a mai renunța la cantitatea cam mare de glucide acumulată pe parcursul Crăciunului și a Anului Nou. Am preferat să fac și niște branzoici sarate , din același motiv...
Pentru cele două aluaturi avem nevoie de două recipiente separate pentru fiecare etapa a prepararii lor.
Mai întâi amestecăm drojdia cu laptele călduț, câte o linguriță zahăr, puțină făină, o lăsăm la dospit câte 15 minute, în două vase separate.
Ulterior, adăugăm drojdia în cele două recipiente în care am pregătit făina, împreună cu restul ingredientelor.
Frământăm separat aluaturile, le lăsăm la dospit câte o oră.
Între timp, pregătim umpluturile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când au dospit, le întindem separat cu sucitorul, decupam patrate cu o formă sau cu cuțitul, așezăm câte o linguriță de umplutura diferită în mijlocul lor, unim capetele opuse ca să formăm branzoicile.
Le lăsăm încă puțin la dospit, cca. 20 de minute, apoi le ungem cu galbenus, le presaram cu susan și le coacem cca. 50 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preincalzit.
Poftă bună și un An Nou Fericit tuturor!
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorJeleu cu fructe rosii si mousse de ciocolata alba Belcolade. Anul Nou sa va aduca sanatate, bucurii si zambete o mie. La...
Reteta de tort Coronita de Anul Nou 2024Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii