Ideea acestor branzoici mai puțin dulci, mi-a fost inspirată de ultimele sărbători importante ale iernii și de dorința de a mai renunța la cantitatea cam mare de glucide acumulată pe parcursul Crăciunului și a Anului Nou. Am preferat să fac și niște branzoici sarate , din același motiv...
Pentru cele două aluaturi avem nevoie de două recipiente separate pentru fiecare etapa a prepararii lor.
Mai întâi amestecăm drojdia cu laptele călduț, câte o linguriță zahăr, puțină făină, o lăsăm la dospit câte 15 minute, în două vase separate.
Ulterior, adăugăm drojdia în cele două recipiente în care am pregătit făina, împreună cu restul ingredientelor.
Frământăm separat aluaturile, le lăsăm la dospit câte o oră.
Între timp, pregătim umpluturile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când au dospit, le întindem separat cu sucitorul, decupam patrate cu o formă sau cu cuțitul, așezăm câte o linguriță de umplutura diferită în mijlocul lor, unim capetele opuse ca să formăm branzoicile.
Le lăsăm încă puțin la dospit, cca. 20 de minute, apoi le ungem cu galbenus, le presaram cu susan și le coacem cca. 50 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preincalzit.
Poftă bună și un An Nou Fericit tuturor!
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii