Branzoici dulci si sarate

Portii
6
Timp pregatire
95 minute
Timp coacere
50 minute
Complexitate
medie
Branzoici dulci si sarate

Ingrediente

  • Pentru aluatul dulce:
  • 125 ml lapte călduț
  • Coaja de la 1/2 lămâie bio
  • 45 de grame zahăr
  • 250 de grame făină albă și extra
  • Un praf de sare
  • 30 de grame unt topit
  • 1/2 pachet drojdie( de 25 de grame)
  • Esența de vanilie
  • 1 ou
  • 1 linguriță zahăr
  • Pentru umplutura dulce:
  • 250 de grame brânză de vaci slabă( sau grasă, după preferinta), scursă de zer
  • Zahăr vanilat și zahăr tos după gust
  • Coaja de la 1/2 lămâie bio
  • 40 de grame stafide aurii hidratate în puțin rom
  • 1 ou
  • Pentru aluatul sărat:
  • 250 de grame făină albă și extra
  • 1/2 pachet drojdie
  • 1 linguriță sare
  • 125 de ml lapte călduț
  • 30 de grame unt topit
  • 1 ou
  • 1 linguriță zahăr
  • Cca. 80 de grame gorgonzola
  • Pentru uns:
  • 1 gălbenuș
  • Puțin lapte
  • Pentru topping:
  • Semințe de susan
  • Pentru umplutura sărată:

Mod de preparare

Ideea acestor branzoici mai puțin dulci, mi-a fost inspirată de ultimele sărbători importante ale iernii și de dorința de a mai renunța la cantitatea cam mare de glucide acumulată pe parcursul Crăciunului și a Anului Nou. Am preferat să fac și niște branzoici sarate , din același motiv...
Pentru cele două aluaturi avem nevoie de două recipiente separate pentru fiecare etapa a prepararii lor.
Mai întâi amestecăm drojdia cu laptele călduț, câte o linguriță zahăr, puțină făină, o lăsăm la dospit câte 15 minute, în două vase separate.
Ulterior, adăugăm drojdia în cele două recipiente în care am pregătit făina, împreună cu restul ingredientelor.
Frământăm separat aluaturile, le lăsăm la dospit câte o oră.
Între timp, pregătim umpluturile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Când au dospit, le întindem separat cu sucitorul, decupam patrate cu o formă sau cu cuțitul, așezăm câte o linguriță de umplutura diferită în mijlocul lor, unim capetele opuse ca să formăm branzoicile.
Le lăsăm încă puțin la dospit, cca. 20 de minute, apoi le ungem cu galbenus, le presaram cu susan și le coacem cca. 50 de minute la 180 de grade Celsius în cuptorul preincalzit.
Poftă bună și un An Nou Fericit tuturor!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Rustica
1
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Bulionul Meu de Rosii
4
Parteneri
Desert prajitura cu struguri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu struguri

Prăjitură cu foi de miere, cremă de vanilie, glazură de ciocolată şi struguri albi.

Desert prajitura cu struguri
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia