Branzoaice sau Poale'n brau

Postat pe: 04-01-2017
(0)

Ingrediente

Pentru aluat:
450 g faina
2 oua
4 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
1 plic drojdie uscata
un praf de sare
200 ml lapte
4 linguri de margarina topita
Pentru umplutura:
250 g branza de vaci
2 oua
4 linguri de zahar
1 plic zahar vanilat
o lingura de gris
un praf de sare
Pentru uns:
un ou
putin zahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

40min
Numar portii

PORȚII

10 portii
Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut, apoi am turnat peste faina pe care am cernut-o cu o sita, impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin.
Dupa aceea, am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua, zaharul vanilat si am framantat, apoi am adaugat si margarina. Am format un aluat elastic si moale pe care l-am lasat la crescut intr-un loc caldut, pana si-a dublat volumul.
Umplutura: Se amesteca branza de vaci cu praful de sare, 2 oua, 4 linguri de zahar, 1 plic de zahar vanilat si 1 lingura de gris.
Cand aluatul este gata, il impartim in 2 si fiecare bila o intindem, formand o foaie de 3 - 4 mm grosime, pe care o taiem in patrate. In fiecare patratel punem cate o lingura de umplutura si fiecare colt il ridicam si lipim unul de altul. Asa procedam cu toate. Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, sau unsa cu ulei si le ungem cu ou batut bine cu putin zahar.
Le bagam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos deasupra, aproximativ 40 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Branzoaice sau Poalen brau" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Branzoaice sau Poale'n brau