Untul scos de la congelator se rade pe razatoarea de mere, intr-un castron. Peste el se adauga branza de vaci care trebuie sa fie foarte seaca si faina. Daca folositi arome, acuma se poate pune coaja de lamaie (sau daca folositi vanilie trebuie din timp sa puneti un baton de vanilie in zahar si sa tineti inchis ermetic timp de cateva zile.
Zaharul va imprumuta aroma vaniliei sau se foloseste zahar vanilat, nicidecum lichid). Se framanta, cu palmele, un aluat sfaramicios. Peste el se adauga cele 2 galbenusuri, se amesteca sa se omogenizeze oarecum apoi se pune, pe rand cate o lingura de apa rece.
Se poate sa aveti nevoie doar de 2 linguri in loc de 3 cum am scris mai sus, asta depinde de faina pe care o folositi. Se framanta un aluat nu foarte bine omogenizat. Untul trebuie sa ramana bucatele mici in aluat pentru ca el va fi cel ce va deschide biscuiti in foi.
Deci caldura mainilor nu trebuie sa topeasca untul in aluat, de tot. Dupa framantare se pune aluatul in folie de plastic si apoi in una de aluminiu si se tine la frigider o ora (de regule eu pregatesc aluatul seara si il tin pana dimineata).
Se scoate aluatul de la rece, se intinde o foaie subtire de cca 2 mm, (eu am folosit pentru intins masina de taietei) din care se decupeaza cercuri. Aluatul nu se intinde tot odata ci se taie bucati mai mici din el si se lucreaza cu cate putin aluat odata, restul se tine la frigider. Pe masura ce formam cerculetele, le tavalin prin zahar (cele 200 gr) pe care il avem pus intr-o farfurie.
Modul de lipire a zaharului si impachetarea biscuitilor se face in felul urmator. Se ia un cerculet de aluat, se pune pe zahar si se preseaza usor ca se se lipeasca zaharul pe o parte apoi se ridica din zahar si se impatura in doua, cu zaharul in interior, in asa fel incat sa obtinem o semiluna, apoi jumatatea rezultata se tavaleste prin zahar dar numai pe o parte si se impatura din nou cu zaharul in interior in asa fel incat sa obtinem un sfert de cerc.
Una din suprafetete sferului se da iar prin zahar si partea ramasa fara zahar se pune pe tava de copt pe care avem pus hartie de copt. Se coc in cuptor preancalzit la 375 f (190C) pana prind o culoare usor aurie. Se scot si se servesc calduti sau reci. Sunt buni oricum.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosUn desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minutePrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii