Fierbem cartofii in apa cu putina sare. Cand sunt fierti, ii scurgem bine, ii lasam sa se racoreasca si ii zdrobim/pasam cu instrumentul de facut piure. Amestecam cartofii zdrobiti cu untul moale si putina sare. Urmeaza telemeaua rasa si faina. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care il dam la frigider pentru cca. 30 de minute. Scoatem aluatul din frigider si intindem cate o foaie de cca. 1 cm grosime, pe blatul de lucru presarat cu faina. Taiem cu formele biscuiti, pana terminam aluatul si ii transferam in tava/tavile tapetate cu hartie de copt. Ungem biscuiteii cu ou si presaram cu ce dorim. Eu am presarat cu susan, mac, chimen si chia ( fiecare biscuite cu altceva). Ii coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos! Pofta buna!
Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorVazusem pe instagram un videoclip cu aceasta reteta si am salvat-o. Aseara am facut si eu acesti covrigi minunati. Data...
Covrigi cu unt si cascavalEste pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii