Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul, untul, oul, sarea, coaja de lamaie si praful de copt.
Se framanta bine, pana rezulta un aluat omogen. Aluatul rezultat se inveleste in folie alimentara si se da la frigider pentru cel putin 20 de minute.
Cat aluatul se "odihneste" in frigider, se iau bomboanele si se sparg cu ciocanul de carne. Bomboanele pot fi de orice culoare.
Dupa ce aluatul a stat suficient in frigider, se ia, se intinde pe o suprafata data cu faina si se taie cu o forma de steluta, mai mare. Apoi, stelutele se vor taia cu alte forme mai mici. Stelutele rezultate se pun intr-o tava, iar in mijloc se pun bomboane sparte.
Daca doriti ca sa prindeti in brad aceste stelute, cu ajutorul unei scobitori puteti face o mica gaura intr-o parte.
Apoi, tava se da la cuptor pana biscuiti prind o culoare caramel. Biscuitii se vor lasa la racit in tava, pentru ca reci se vor desprinde fara sa se rupa.
Cand sunt reci, se pune cate un snur subtire sau chiar ata, in fiecare gaura facuta inainte, iar apoi se pot prinde in brad.
Dupa mine, sunt mult mai buni a doua zi, cand incep sa se inmoaie.
Sarbatori fericite!
Ciorba de cartofi cu afumătură este una dintre cele mai gustoase din bucătăria românească tradițională....
Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională româneascăO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii