Biscuiti cu Chimen

Complexitate
redusa
Biscuiti cu Chimen

Ingrediente

  • -500 g faina
  • -1 pachet praf de copt
  • -2 oua
  • -½ lingurita sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -rozmarin uscat, dupa gust
  • -200 g iaurt
  • -100 g unt, moale
  • -chimen
  • Pentru finisat:
  • -albus usor batut
  • -seminte de chimen

Mod de preparare

Adaugati peste faina cernuta impreuna cu praful de copt ouale, praful de sare, piperul si rozmarinul, dupa gust.

Amestecati putin, apoi puneti iaurtul, untul, taiat cubulete, semintele de chimen si framantati rapid pana ce aluatul se leaga.

Inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Intindeti aluatul intr-o foaie groasa de cca 5 mm si taiati in forme mici.
Transferati intr-o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu albus usor batut si presarati cu seminte de chimen.

Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 15 min, la 180 grade sau pana ce biscuitii sunt facuti si incep usor sa se aureasca.

Scoateti pe gratar si lasati sa se raceasca.

Pastrati in cutii cu capac.

Serviti dupa 1- 2 zile, timp in care biscuitii devin fragezi.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj