Batonase/chifle `hot Dog`

Complexitate
redusa
Batonase/chifle `hot Dog`

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 600 g faina (faina tip 405)
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala cu mult acid
  • o lingura sare fina
  • un varf de cutit de zahar
  • 40 g unt (topit);
  • inca putin unt topit (pentru uns chiflele)
  • 7 g drojdie uscata sau un pachetel drojdie proaspata
  • un ou
  • Pentru hot dog:
  • castraveti murati feliati subtire;
  • rostzwiebeln (asta e ceapa prajita deshidratata);
  • mustar;
  • ketchup:
  • crenvusti lungi, subtiri;
  • chifle

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Se toarna amestecul intr-o adancitura facuta in faina; se amesteca usor cu o lingurita si se formeaza o maia peste care se presara faina. Se acopera vasul cu un servet curat sau cu un capac si se lasa sa creasca maiaua 5-10 minute.

Dupa ce a crescut maiaua se adauga sarea, oul si treptat, laptele caldut si apa minerala untul topit si se framanta un aluat consistent. Aluatul este bine framantat daca nu se mai lipeste de maini. Se adauga o lingura numai daca aluatul inca se lipeste de maini.

Dupa ce s-a framantat bine, aluatul e pus sa creasca la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul crecut in 9-10 bucati, se formeaza batoane mai grosute sau chifle (acestea se pot umple cu branza de burduf sau orice altceva), se cresteaza cu un cutit ascutit si se mai lasa la crescut in tava, pe hartie de copt, aproximativ 30 minute.

Nu se ung cu nimic inainte de a fi introduse in cuptor. Se pun in cuptorul (electric) preincalzit la 200 de grade C pentru 20 minute. Dupa ce se scot din cuptor se ung cu unt topit si se acopera cu un lighienas de plastic sau cu hartie de copt pentru 5 minute.

Sunt extrem de fragede, pufoase si se mentin proaspete.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza

Budinca de dovlecei cu branza
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Prajitura Schneider
2
Romania

Prajitura Schneider

Prajitura Schneider
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura cu foi si gem de prune
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Cremes A la Cluj
5
Romania

Cremes A la Cluj

Cremes A la Cluj