Batonase/chifle `hot Dog`

Complexitate
redusa
Batonase/chifle `hot Dog`

Ingrediente

  • Pentru chifle:
  • 600 g faina (faina tip 405)
  • 200 ml lapte
  • 100 ml apa minerala cu mult acid
  • o lingura sare fina
  • un varf de cutit de zahar
  • 40 g unt (topit);
  • inca putin unt topit (pentru uns chiflele)
  • 7 g drojdie uscata sau un pachetel drojdie proaspata
  • un ou
  • Pentru hot dog:
  • castraveti murati feliati subtire;
  • rostzwiebeln (asta e ceapa prajita deshidratata);
  • mustar;
  • ketchup:
  • crenvusti lungi, subtiri;
  • chifle

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu zaharul si laptele caldut. Se toarna amestecul intr-o adancitura facuta in faina; se amesteca usor cu o lingurita si se formeaza o maia peste care se presara faina. Se acopera vasul cu un servet curat sau cu un capac si se lasa sa creasca maiaua 5-10 minute.

Dupa ce a crescut maiaua se adauga sarea, oul si treptat, laptele caldut si apa minerala untul topit si se framanta un aluat consistent. Aluatul este bine framantat daca nu se mai lipeste de maini. Se adauga o lingura numai daca aluatul inca se lipeste de maini.

Dupa ce s-a framantat bine, aluatul e pus sa creasca la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.

Se imparte aluatul crecut in 9-10 bucati, se formeaza batoane mai grosute sau chifle (acestea se pot umple cu branza de burduf sau orice altceva), se cresteaza cu un cutit ascutit si se mai lasa la crescut in tava, pe hartie de copt, aproximativ 30 minute.

Nu se ung cu nimic inainte de a fi introduse in cuptor. Se pun in cuptorul (electric) preincalzit la 200 de grade C pentru 20 minute. Dupa ce se scot din cuptor se ung cu unt topit si se acopera cu un lighienas de plastic sau cu hartie de copt pentru 5 minute.

Sunt extrem de fragede, pufoase si se mentin proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura turnata cu branza de vaci
2
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza de vaci

Prajitura turnata cu branza de vaci
Prajitura Rustica
3
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
4
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Coaste de porc cu cartofi noi
Bucataras.RO

Coaste de porc cu cartofi noi

 Perfecte pentru un pranz de duminica! Sunt atat de fragede si gustoase, de te lingi pe degete! Reteta video pas cu pas...

Coaste de porc cu cartofi noi
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia