- fierbem cartofii si ii curatam de coaja
- prajim sunculita
- adaugam la cartofi sunculita, brinza rasa, sare si piper
- pregatim foaia: punem faina si formam o mica groapa in centru, aici turnam apa si drojdia sau praful de copt depinde ce folosim. Framintam bine si apoi intindem o foaie nu foarte subtire.
- taiem patrate in mijlocul carora punem umplutura de cartof, inchidem pe margini
- coacem bartolacci pe plita incalzita (tigaia groasa speciala pentru piadine ori cum am facut eu pe gratarul de fonta foarte bine incalzit inainte)
Bartolaccio, cunoscut si ca bartlàz, este o specialitate din Valle del Tramazzo, făcut din făină şi apă, umplut cu cartofi si cu brânză rasa, slănină/sunculita prajita, sare şi piper. Este un fel de tortello copt pe plita, de forma dreptunghiulara. Localitatea Tredozio a dedicat o sarbatoare pt acest produs, în noiembrie, în cazul în care vă veti afla in zona va puteţi bucura nu numai de aceasta specialitate dar si de mamaliga şi paciarella o mamaliga cu fasole boabe.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorDeliiiiiiciooooosaaaaaaaa! Garantez...racoritoare, lejera...de vara!Merge cu o limonada cu gheata si menta perfect!
Prajitura cu piscoturi si crema de lamaieCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii