Amestecam drojdia cu putina apa si apoi adaugam faina si sarea, lucram aluatul pana devine omogen si nelipicios. Il asezam intr-un vas pe care il acoperim si il lasam la temperatura ambianta timp de o ora.
Dupa perioada de pauza, presaram faina il scoatem din vas si il impaturim in doua pe latime, in bulangerie se numeste a face un tur. Presaram deasupra faina si il acoperim cu un prosop curat, mai lasam la odihna inca 30 de minute.
Dupa cele 30 de minute, impartim aluatul il trei parti egale si fasonam baghetele, le asezam pe un prosop curat pe care am presarat faina distantate de 5 cm fiecare, acoperim cu un plastic si lasam 30 de minute.
Dupa primele 15 minute incalzim cuptorul la 240 grade c si asezam la baza un vas plin cu apa.
La finalul celor 30 de minute asezam pe o tava baghetele si le infurnam timp de 18 minute.
La final avem o painica ca la brutar. Pofta buna!
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustLa fel de cunoscuta in CSI ca si si placinta ruseasca cu branza pe care am postat-o anterior...
Cочники-Placinta ruseasca cu branza IIDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii