Se macina 2 linguri de fistic, acestea sunt pentru decorat. Apoi se macina restul de fistic, nuca si migdale intr-o textura medie dupa care se amesteca cu condimentele pentru umplutura. Topeste untul apoi cu o pensula unge o tava de aproximativ 18 cm x 28 cm.
Cu grija aseaza 1 foaie filo in tava asa încât jumatate este inauntru iar cealalta este inafara (foaia pe latime se pune in tava pe lungime). Unge foaia din tava cu unt, adu partea din afara peste jumatatea din tava apoi se unge si aceasta cu unt.
Repeta acest proces cu înca 4 foi (recomandat ca fiecare foaie sa aiba partea înafara opus partii din afara a foii precedente). aseaza jumatate din cantitatea de umplutura uniform dupa care se pun 2 foi conform procedeului de înainte.
Adauga restul de umplutura apoi înca 4 foi. Cu un cutit ascutit taie prin primele 2 foi randuri în diagonala apoi opus pentru a marca bucatile de servire. Se pune într-un cuptor preîncalzit la 180 c (gaz 4) timp de 30 min. Intre timp se prepara siropul.
Se pun ingredientele cu 200 ml apa intr-o cratita la foc mediu. Cand incepe sa fiarba muta focul pe minim si se reduce siropul aproximativ 20 min. Apoi lasa sa se raceasca pana la temp camerei. Baklava se acopera cu o folie de aluminiu si se mai lasa în cuptor înca 20 min. Apoi se scoate din cuptor si se adauga siropul peste, in tava. Cand baklava este rece se taie pe unde s-au marcat portiile.
* Daca se face într-o tava mai mare sau portie dubla cum e a mea in poza si 1 foaie incape o data in tava fara a avea parti înafara atunci calculati foile dublu.
Se presara cu fisticul ramas inainte de servire.
Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...
Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioaseTarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor De aceasta data s-a nimerit ca langa salata aveam si un prim zucchini galben din gradina. Pentru consistenta am...
Supa de salata verde cu zucchini galben si linte rosieAm facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.
Placinta quatro formaggiIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii