Se macina 2 linguri de fistic, acestea sunt pentru decorat. Apoi se macina restul de fistic, nuca si migdale intr-o textura medie dupa care se amesteca cu condimentele pentru umplutura. Topeste untul apoi cu o pensula unge o tava de aproximativ 18 cm x 28 cm.
Cu grija aseaza 1 foaie filo in tava asa încât jumatate este inauntru iar cealalta este inafara (foaia pe latime se pune in tava pe lungime). Unge foaia din tava cu unt, adu partea din afara peste jumatatea din tava apoi se unge si aceasta cu unt.
Repeta acest proces cu înca 4 foi (recomandat ca fiecare foaie sa aiba partea înafara opus partii din afara a foii precedente). aseaza jumatate din cantitatea de umplutura uniform dupa care se pun 2 foi conform procedeului de înainte.
Adauga restul de umplutura apoi înca 4 foi. Cu un cutit ascutit taie prin primele 2 foi randuri în diagonala apoi opus pentru a marca bucatile de servire. Se pune într-un cuptor preîncalzit la 180 c (gaz 4) timp de 30 min. Intre timp se prepara siropul.
Se pun ingredientele cu 200 ml apa intr-o cratita la foc mediu. Cand incepe sa fiarba muta focul pe minim si se reduce siropul aproximativ 20 min. Apoi lasa sa se raceasca pana la temp camerei. Baklava se acopera cu o folie de aluminiu si se mai lasa în cuptor înca 20 min. Apoi se scoate din cuptor si se adauga siropul peste, in tava. Cand baklava este rece se taie pe unde s-au marcat portiile.
* Daca se face într-o tava mai mare sau portie dubla cum e a mea in poza si 1 foaie incape o data in tava fara a avea parti înafara atunci calculati foile dublu.
Se presara cu fisticul ramas inainte de servire.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza"Culori de toamnă în bucate." Pe una dintre fetițele mele o cheama Andreea și cu ocazia zilei onomastice...
Reteta de tort cu mere si blat pufosMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii