Intr-un bol mic puneti apa, drojdia si zaharul, amestecati si lasati deoparte.
Intr-un bol mai mare amestecati cu telul fainele si sarea. Turnati apoi drojdia, uleiul de masline si formati un aluat. Transferati aluatul pe o suprafata unde presarati putina faina si framantati 6-7 minute.
Puneti acesta inapoi in bol si ungeti pe toate partile cu putin ulei de masline, acoperiti si lasati intr-un loc cald sa dospeasca pana cand s-a dublat (intre 30 de minute si 1 ora). Presarati putina faina pe o suprafata, si portionati-l in functie de cat de mare vreti sa fie pizza, apoi decorati-l cu topping-ul preferat. De obicei eu il injumatatesc si il intind la un diametru de aproximativ 28 cm.
Timpul de coacere pentru acest aluat este de 3 minute pe fundul cuptorului la 230 c (gaz 8) dupa care mutati tava la mijloc pe gratar, reduceti focul la 190 c (gaz 5) si mai lasati inca 5-7 minute in functie de cat de gros l-ati intins si cat de crocat vreti crusta; nu uitati este un aluat subtire care se gateste repede.
Un aluat mai aparte de cel obisnuit dar care imi place gustul si datorita cantitati mici de faina de grau este mai sanatos.
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...
Guacamole: un sos mexican autentic si deliciosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorAm incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...
Zacusca cu vinete, gogosari si kapiaCredeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .
Galuste cu prunePandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Comentarii