Aluat cu Branza de Vaci

Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/4 kg faina
  • 1/4 kg unt (margarina, untura de porc)
  • 1/4 kg brinza de vaci

Mod de preparare

Este un aluat foarte bun pentru placinta sau rulouri cu brinza, fructe sau carne, pentru saleuri, cornulete cu sunca, foaie pentru drob etc. Se prepara usor si repede. Foaia nu creste mult, dar este foarte frageda si nu se farimiteaza ca aluaturile in foi.

Brinza de vaci se freaca bine pe marginea vasului cu dosul furculitei, ca sa se omogenizeze sau se trece prin sita inoxidabila; dupa aceea se adauga grasimea moale (tinuta in bucatarie, mai aproape de sursa de caldura), o lingurita cu virf de sare (10 g), se amesteca bine, apoi se framinta cu faina, 5-6 minute; aluatul va fi mai virtos.

Brinza de vaci va actiona ca o drojdie, rezultind bioxid de carbon, gaz care se dilata in timpul coacerii si face aluatul sa creasca, fragezindu-l. Aluatul framintat se tine la frigider (dar sa nu inghete) sau intr-un loc racoros, de seara pina dimineata (se poate pastra si mai multe zile la rece invelit in punga de nailon, ca sa nu se usuce).

Daca aluatul framintat se tine in bucatarie, la caldura, acest proces de fermentare se produce mai rapid (3-4 ore); de aceea, trebuie pregatit imediat, cind se observa ca incepe sa-si mareasca volumul (datorita gazelor care se dezvolta in el).

Pentru toate aluaturile cu brinza de vaci, iaurt sau smintina care au fost framintate fara praf de crescut sau drojdie, se va proceda la fel, ca sa fie fragede (acestea vor fermenta datorita enzimelor proprii, rezultind bioxid de carbon care se dilata la copt).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu ciocolata si cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu ciocolata si cocos

Prajitura cu ciocolata si cocos
Biscuiti prajiti-Banane prajite
5
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Parteneri
Varza dulce calita (de post)
Bucataras.RO

Varza dulce calita (de post)

Varza calita este gustoasa,aromata si foarte usor de pregatit

Varza dulce calita (de post)
Tort de portocale cu crema
Culinar.RO

Tort de portocale cu crema

Tortul de portocale cu crema este pur si simplu savuros. Aceasta reteta de tort cu crema poate fi pregatit pentru Craciun sau...

Tort de portocale cu crema
Ghiveci de legume cu oua romanesti
Gustos.RO

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti