Tort Sarat de Clatite cu Sos de Rosii si Mozzarella

Complexitate
redusa
Tort Sarat de Clatite cu Sos de Rosii si Mozzarella

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 2 oua
  • circa 150 gr faina 00
  • 350 ml de sos (passata) de rosii
  • 250 g mozzarella
  • 2 linguri ulei masline
  • un catel de usturoi
  • branza rasa gen parmezan (grana, parmigiano, pecorino)
  • busuioc
  • sare

Mod de preparare

Preparati un aluat de clatite cu laptele, ouale, faina si un varf de sare. La cantitatea de faina am scris circa 150 gr. deoarece este putin variabila, in functie de cum se absoarbe faina in lapte. Important sa fie un aluat nu prea lichid dar nici prea gros.

Preparati clatitele (nu prea groase) in tigaie de teflon, unsa cu putin ulei. Tigaia in care am preparat avea un diametru de 18-20 cm. si mi-au iesit 12 clatite.

Preparati sosul de rosii: intr-o craticioara, puneti un catel de usturoi, 2 linguri ulei masline, rumeniti si adaugati sosul de rosii, busuiocul si sare daca este nevoie. Puteti folosi si rosii in conserva maruntite bine in blender. Daca va place. . . puteti prepara si mai mult sos de rosii, ca sa puneti intre clatite. Se fierbe circa 10 minute la foc potrivit, dupa care scoateti usturoiul.

Intr-o forma rotunda de cuptor, puneti din sosul de rosii, adaugati o clatita iar deasupra sos de rosii, mozzarella taiata marunt cubulete si presarati cu parmezan ras (cascaval sau alta branza ce se topeste bine). Faceti straturi pana cand terminati toate ingredientele. Coaceti in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 200 grade, circa 25 minute, pana cand vedeti topita bine la mozzarella si rumenita deasupra.

Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca cateva minute, portionati si serviti calda.

Se poate manca foarte bine si a doua zi, incalzita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
4
Borsuri, supe, ciorbe

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris

Supa de rosii cu galuste pufoase de gris
Taitei de casa
5
Paste

Taitei de casa

Taitei de casa
Parteneri
Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot
Bucataras.RO

Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot

Inițial am plecat de la rețeta Ritei, CulinaryRainbow, nătut în stil oriental ;)...

Mancare de post cu naut, legume, prune si fidea la slow cooker Crock-Pot
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui