Ingrediente
● 300 ml lapte |
● 2 oua |
● circa 150 gr faina 00 |
● 350 ml de sos (passata) de rosii |
● 250 g mozzarella |
● 2 linguri ulei masline |
● un catel de usturoi |
● branza rasa gen parmezan (grana, parmigiano, pecorino) |
● busuioc |
● sare |
Mod de preparare
Preparati un aluat de clatite cu laptele, ouale, faina si un varf de sare. La cantitatea de faina am scris circa 150 gr. deoarece este putin variabila, in functie de cum se absoarbe faina in lapte. Important sa fie un aluat nu prea lichid dar nici prea gros.
Preparati clatitele (nu prea groase) in tigaie de teflon, unsa cu putin ulei. Tigaia in care am preparat avea un diametru de 18-20 cm. si mi-au iesit 12 clatite.
Preparati sosul de rosii: intr-o craticioara, puneti un catel de usturoi, 2 linguri ulei masline, rumeniti si adaugati sosul de rosii, busuiocul si sare daca este nevoie. Puteti folosi si rosii in conserva maruntite bine in blender. Daca va place. . . puteti prepara si mai mult sos de rosii, ca sa puneti intre clatite. Se fierbe circa 10 minute la foc potrivit, dupa care scoateti usturoiul.
Intr-o forma rotunda de cuptor, puneti din sosul de rosii, adaugati o clatita iar deasupra sos de rosii, mozzarella taiata marunt cubulete si presarati cu parmezan ras (cascaval sau alta branza ce se topeste bine). Faceti straturi pana cand terminati toate ingredientele. Coaceti in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 200 grade, circa 25 minute, pana cand vedeti topita bine la mozzarella si rumenita deasupra.
Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca cateva minute, portionati si serviti calda.
Se poate manca foarte bine si a doua zi, incalzita. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Sarat de Clatite cu Sos de Rosii si Mozzarella" nu uita sa ii faci un review.
Preparati clatitele (nu prea groase) in tigaie de teflon, unsa cu putin ulei. Tigaia in care am preparat avea un diametru de 18-20 cm. si mi-au iesit 12 clatite.
Preparati sosul de rosii: intr-o craticioara, puneti un catel de usturoi, 2 linguri ulei masline, rumeniti si adaugati sosul de rosii, busuiocul si sare daca este nevoie. Puteti folosi si rosii in conserva maruntite bine in blender. Daca va place. . . puteti prepara si mai mult sos de rosii, ca sa puneti intre clatite. Se fierbe circa 10 minute la foc potrivit, dupa care scoateti usturoiul.
Intr-o forma rotunda de cuptor, puneti din sosul de rosii, adaugati o clatita iar deasupra sos de rosii, mozzarella taiata marunt cubulete si presarati cu parmezan ras (cascaval sau alta branza ce se topeste bine). Faceti straturi pana cand terminati toate ingredientele. Coaceti in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 200 grade, circa 25 minute, pana cand vedeti topita bine la mozzarella si rumenita deasupra.
Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca cateva minute, portionati si serviti calda.
Se poate manca foarte bine si a doua zi, incalzita. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tort Sarat de Clatite cu Sos de Rosii si Mozzarella" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany