Preparati un aluat de clatite cu laptele, ouale, faina si un varf de sare. La cantitatea de faina am scris circa 150 gr. deoarece este putin variabila, in functie de cum se absoarbe faina in lapte. Important sa fie un aluat nu prea lichid dar nici prea gros.
Preparati clatitele (nu prea groase) in tigaie de teflon, unsa cu putin ulei. Tigaia in care am preparat avea un diametru de 18-20 cm. si mi-au iesit 12 clatite.
Preparati sosul de rosii: intr-o craticioara, puneti un catel de usturoi, 2 linguri ulei masline, rumeniti si adaugati sosul de rosii, busuiocul si sare daca este nevoie. Puteti folosi si rosii in conserva maruntite bine in blender. Daca va place. . . puteti prepara si mai mult sos de rosii, ca sa puneti intre clatite. Se fierbe circa 10 minute la foc potrivit, dupa care scoateti usturoiul.
Intr-o forma rotunda de cuptor, puneti din sosul de rosii, adaugati o clatita iar deasupra sos de rosii, mozzarella taiata marunt cubulete si presarati cu parmezan ras (cascaval sau alta branza ce se topeste bine). Faceti straturi pana cand terminati toate ingredientele. Coaceti in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 200 grade, circa 25 minute, pana cand vedeti topita bine la mozzarella si rumenita deasupra.
Scoateti din cuptor, lasati putin sa se raceasca cateva minute, portionati si serviti calda.
Se poate manca foarte bine si a doua zi, incalzita.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii