Tascute cu Spanac

Complexitate
redusa
Tascute cu Spanac

Ingrediente

  • Aluat:
  • -aproximativ 500 g faina
  • -2 oua
  • -smantana (1- 3 linguri)
  • -50- 100 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -1 kg spanac
  • -1 galbenus de la ou fiert tare
  • -1 galbenus crud
  • -sare
  • -piper
  • -faina ( 1- 2 linguri)
  • -50- 100 g cascaval ras sau branza de oi (capra)
  • Pentru gratinat:
  • -100 g cascaval ras
  • Altele:
  • -250 ml suc de rosii (mai gros)
  • -100 g unt
  • -pesmet
  • -maghiran, oregano, busuioc, dupa gust si preferinta
  • -parmezan ras, optional

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3-5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.

Inglobati galbenusul crud, pe cel fiert si zdrobit, faina, sarea, piperul, dupa gust si caliti compozitia in putin unt incins, amestecand continuu, pana scade toata apa si amestecul s-a ingrosat putin. Lasati la racit, apoi inglobati cascavalul ras sau branza.

Separat, framantati un aluat din ingredientele enumerate- oua, faina cernuta, smantana si apa calduta in care ati dizolvat sarea- pana obtineti un aluat omogen si elastic, care nu se lipeste de mana.
Intindeti ½ in foaie dreptunghiulara, asezati din loc in loc gramajoare din umplutura si acoperiti cu restul de aluat intins in foaie. Taiati patratele, avand grija ca umplutura sa fie la mijloc, presati marginile pentru a se lipi bine.

Sau, taiati aluatul intins in foaie, in patratele, puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura si sigilati dupa dorinta.

Fierbeti tascutele, in multa apa sarata ce clocoteste, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Amestecati ocazional.

Scurgeti si asezati-i in straturi, intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Turnati peste fiecare strat de tascute suc de rosii, presarati cu maghiran (oregano, busuioc), dupa gust si dorinta, unt topit si cascaval ras.

Dati la cuptorul incins sa se gratineze.

Serviti cat sunt calde, presarate cu parmezan ras, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Bucataras.RO

Plăcintă cu brânză dulce și stafide

Un dulce simplu și super apreciat în familia noastră!

Plăcintă cu brânză dulce și stafide
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti