Tascute cu Spanac

Complexitate
redusa
Tascute cu Spanac

Ingrediente

  • Aluat:
  • -aproximativ 500 g faina
  • -2 oua
  • -smantana (1- 3 linguri)
  • -50- 100 ml apa calduta
  • -1/2 lingurita sare
  • Umplutura:
  • -1 kg spanac
  • -1 galbenus de la ou fiert tare
  • -1 galbenus crud
  • -sare
  • -piper
  • -faina ( 1- 2 linguri)
  • -50- 100 g cascaval ras sau branza de oi (capra)
  • Pentru gratinat:
  • -100 g cascaval ras
  • Altele:
  • -250 ml suc de rosii (mai gros)
  • -100 g unt
  • -pesmet
  • -maghiran, oregano, busuioc, dupa gust si preferinta
  • -parmezan ras, optional

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3-5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.

Inglobati galbenusul crud, pe cel fiert si zdrobit, faina, sarea, piperul, dupa gust si caliti compozitia in putin unt incins, amestecand continuu, pana scade toata apa si amestecul s-a ingrosat putin. Lasati la racit, apoi inglobati cascavalul ras sau branza.

Separat, framantati un aluat din ingredientele enumerate- oua, faina cernuta, smantana si apa calduta in care ati dizolvat sarea- pana obtineti un aluat omogen si elastic, care nu se lipeste de mana.
Intindeti ½ in foaie dreptunghiulara, asezati din loc in loc gramajoare din umplutura si acoperiti cu restul de aluat intins in foaie. Taiati patratele, avand grija ca umplutura sa fie la mijloc, presati marginile pentru a se lipi bine.

Sau, taiati aluatul intins in foaie, in patratele, puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura si sigilati dupa dorinta.

Fierbeti tascutele, in multa apa sarata ce clocoteste, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Amestecati ocazional.

Scurgeti si asezati-i in straturi, intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Turnati peste fiecare strat de tascute suc de rosii, presarati cu maghiran (oregano, busuioc), dupa gust si dorinta, unt topit si cascaval ras.

Dati la cuptorul incins sa se gratineze.

Serviti cat sunt calde, presarate cu parmezan ras, optional.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete

Ce mancaruri poti face cu prune - cele mai bune 10 retete
Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume

Evantai din carne de porc cu legume
Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu

Barcute din vinete cu arpagic rosu
Cele mai apreciate rețete
Salata de iarna asortata
1
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Reţetă de preparare a papanaşilor
3
Romania

Reţetă de preparare a papanaşilor

Reţetă de preparare a papanaşilor
Prajitura 2 creme
4
Romania

Prajitura 2 creme

Prajitura 2 creme
Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac
5
Romania

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac

Prajitura Cremoasa cu Ness si Mac