Tascute cu Spanac

Postat pe: 12-04-2011
(0)

Ingrediente

Aluat:
aproximativ 500 g faina
2 oua
smantana (1- 3 linguri)
50- 100 ml apa calduta
1/2 lingurita sare
Umplutura:
1 kg spanac
1 galbenus de la ou fiert tare
1 galbenus crud
sare
piper
faina ( 1- 2 linguri)
50- 100 g cascaval ras sau branza de oi (capra)
Pentru gratinat:
100 g cascaval ras
Altele:
250 ml suc de rosii (mai gros)
100 g unt
pesmet
maghiran, oregano, busuioc, dupa gust si preferinta
parmezan ras, optional

Mod de preparare

Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3-5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.

Inglobati galbenusul crud, pe cel fiert si zdrobit, faina, sarea, piperul, dupa gust si caliti compozitia in putin unt incins, amestecand continuu, pana scade toata apa si amestecul s-a ingrosat putin. Lasati la racit, apoi inglobati cascavalul ras sau branza.

Separat, framantati un aluat din ingredientele enumerate- oua, faina cernuta, smantana si apa calduta in care ati dizolvat sarea- pana obtineti un aluat omogen si elastic, care nu se lipeste de mana.
Intindeti ½ in foaie dreptunghiulara, asezati din loc in loc gramajoare din umplutura si acoperiti cu restul de aluat intins in foaie. Taiati patratele, avand grija ca umplutura sa fie la mijloc, presati marginile pentru a se lipi bine.

Sau, taiati aluatul intins in foaie, in patratele, puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura si sigilati dupa dorinta.

Fierbeti tascutele, in multa apa sarata ce clocoteste, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Amestecati ocazional.

Scurgeti si asezati-i in straturi, intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Turnati peste fiecare strat de tascute suc de rosii, presarati cu maghiran (oregano, busuioc), dupa gust si dorinta, unt topit si cascaval ras.

Dati la cuptorul incins sa se gratineze.

Serviti cat sunt calde, presarate cu parmezan ras, optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tascute cu Spanac" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tascute cu Spanac