Ingrediente
● Aluat: |
● aproximativ 500 g faina |
● 2 oua |
● smantana (1- 3 linguri) |
● 50- 100 ml apa calduta |
● 1/2 lingurita sare |
● Umplutura: |
● 1 kg spanac |
● 1 galbenus de la ou fiert tare |
● 1 galbenus crud |
● sare |
● piper |
● faina ( 1- 2 linguri) |
● 50- 100 g cascaval ras sau branza de oi (capra) |
● Pentru gratinat: |
● 100 g cascaval ras |
● Altele: |
● 250 ml suc de rosii (mai gros) |
● 100 g unt |
● pesmet |
● maghiran, oregano, busuioc, dupa gust si preferinta |
● parmezan ras, optional |
Mod de preparare
Spalati bine spanacul, frunza de frunza. Puneti pe foc mai multa apa cu sare si cand clocoteste adaugati spanacul scurs. Luati de pe foc, acoperiti imediat vasul si lasati spanacul la infuzat, 3-5 min. Treceti sub un jet de apa rece, scurgeti si pasati. In felul acesta, spanacul se va inmuia destul, ramane verde frumos, usor crocant si ce este mai important, nu-si pierde in apa constituentii.
Inglobati galbenusul crud, pe cel fiert si zdrobit, faina, sarea, piperul, dupa gust si caliti compozitia in putin unt incins, amestecand continuu, pana scade toata apa si amestecul s-a ingrosat putin. Lasati la racit, apoi inglobati cascavalul ras sau branza.
Separat, framantati un aluat din ingredientele enumerate- oua, faina cernuta, smantana si apa calduta in care ati dizolvat sarea- pana obtineti un aluat omogen si elastic, care nu se lipeste de mana.
Intindeti ½ in foaie dreptunghiulara, asezati din loc in loc gramajoare din umplutura si acoperiti cu restul de aluat intins in foaie. Taiati patratele, avand grija ca umplutura sa fie la mijloc, presati marginile pentru a se lipi bine.
Sau, taiati aluatul intins in foaie, in patratele, puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura si sigilati dupa dorinta.
Fierbeti tascutele, in multa apa sarata ce clocoteste, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Amestecati ocazional.
Scurgeti si asezati-i in straturi, intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Turnati peste fiecare strat de tascute suc de rosii, presarati cu maghiran (oregano, busuioc), dupa gust si dorinta, unt topit si cascaval ras.
Dati la cuptorul incins sa se gratineze.
Serviti cat sunt calde, presarate cu parmezan ras, optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tascute cu Spanac" nu uita sa ii faci un review.
Inglobati galbenusul crud, pe cel fiert si zdrobit, faina, sarea, piperul, dupa gust si caliti compozitia in putin unt incins, amestecand continuu, pana scade toata apa si amestecul s-a ingrosat putin. Lasati la racit, apoi inglobati cascavalul ras sau branza.
Separat, framantati un aluat din ingredientele enumerate- oua, faina cernuta, smantana si apa calduta in care ati dizolvat sarea- pana obtineti un aluat omogen si elastic, care nu se lipeste de mana.
Intindeti ½ in foaie dreptunghiulara, asezati din loc in loc gramajoare din umplutura si acoperiti cu restul de aluat intins in foaie. Taiati patratele, avand grija ca umplutura sa fie la mijloc, presati marginile pentru a se lipi bine.
Sau, taiati aluatul intins in foaie, in patratele, puneti la mijloc 1- 2 lingurite din umplutura si sigilati dupa dorinta.
Fierbeti tascutele, in multa apa sarata ce clocoteste, la foc mic, pana se ridica la suprafata. Amestecati ocazional.
Scurgeti si asezati-i in straturi, intr-un vas termorezistent uns cu unt si tapetat cu pesmet.
Turnati peste fiecare strat de tascute suc de rosii, presarati cu maghiran (oregano, busuioc), dupa gust si dorinta, unt topit si cascaval ras.
Dati la cuptorul incins sa se gratineze.
Serviti cat sunt calde, presarate cu parmezan ras, optional.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tascute cu Spanac" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany