Se pune cana de apa cu sarea la fiert si cand da in clocot se adauga untul.Se lasa sa dea din nou in clocot si se adauga treptat faina amestecandu-se pana se omogenizeaza. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Cand compozitia este calduta se adauga si oul cu care se lucreaza bine.
Se face un baston din aluat si se imparte in 8 bucati. Bucatile se intind intre palmi, se pune in mijloc jumatatile de pruna si se fac bulgari.
Se pune intr-o oala apa cu sare la fiert si cand apa da in clocot se pun si bulgarii la fiert. Se lasa la fiert pana se ridica singuri la suprafata apei.
Se scot si se tavalesc in pesmetul care in prealabil l-am prajit pe un pic de ulei(se adauga in pesmet si un pic de sare).
Se servesc cu zahar si scortisoara dar si cu frisca lichida sau smantana dulce cu zahar.
O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasaPapricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.
Papricas de pui cu galuste - gustos si savurosNoh, de aici am plecat, faină idee, https://www.bucataras.ro/retete/supa-de-praz-cu-carne-tocata-44905.html si aici am ajuns...
Supa de praz cu carne tocata si branzaReteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Comentarii