Se pun la fiert spaghettele, in multa apa clocotita, usor sarata.
Eu le pun in picioare in vasul cu apa, de jur-imprejurul peretilor, lasandu-le sa coboare singure, pe masura ce se inmoaie, fara sa le amestec. Le las pana ajung toate in apa, mai dau cateva clocote, pun capacul si iau vasul de pe foc.
Intre timp se pregateste sosul.
In uleiul incins se caleste putin ceapa, apoi ciupercile, amestecand mereu, pana sunt facute.
Se adauga "ghiveciul cu gogosari pentru iarna", bulionul, zaharul si se mai lasa sa dea cateva clocote.
Se pune amidonul desfacut in putina apa, se amesteca pana se leaga sosul.
Se asezoneaza(se pune sare si piper), se adauga mirodeniile preferate, usturoiul, se amesteca si se aduce din nou la punctul de fierbere.
Se acopera vasul, se ia de pe foc, se lasa 5 min. sa se patrunda aromele.
Intre timp se scurg spaghettele.
Se servesc cu sos (amandoua fiind calde)
Astfel in 10-15 min aveti gata un preparat.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii