Spaghetti cu Rosii, Pui si Smantana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • pentru 4 persoane:
  • 300g piept de pui
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 400g spaghetti
  • 400g pulpa de rosii taiata cubulete mici
  • 100g smantana de gatit
  • 25g parmigiano ras
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingurita de basilico macinat
  • sale
  • piper alb,

Mod de preparare

Taiati pieptul de pui mai intai felii de grosime medie si apoi taiati-l bastonae. Curatati si taiati fin ceapa si usturoiul. Incalziti uleiul intr-o tigaiesi si rumeniti pe fiecare parte bastonasele dupa care adaugati ceapa si usturoiul pana se rumenesc usor si ele. Intre timp puneti spaghetele la fiert urmand instructiunile de pe ambalaj.

Condimentati puiul cu sare, piper si basilico dupa gust si apoi adaugati pulpa de rosii si lasati sa fiarba la foc mic pentru 2-3 minute. La sfarsit adaugati smantana si parmigiano si controlati daca ii mai trebuie sare sau piper. Scurgem bine pasta, o punem in farfurii si punem sosul deasupra.

Eu am folosit pulpa de la rosii si nu cea la conserva si in loc de basilico am pus marar si patrunjel. Sunt gustoase ambele variante).
Se serveste calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci