Spaghetti cu Anghinare (Spaghetti Con Carciofi)

Postat pe: 05-06-2013
(0)

Ingrediente

4 anghinare (carciofi)
1 ceapa
4 catei de usturoi
1/2 tija sedano
5 linguri ulei de masline
1 cutie sos tomat cu rosii bucati
200g spaghetti
1 lamaie
sare

Mod de preparare

Cu grija, pt ca anghinarele au tepi, i-am pus intr-un bol si am bagat sub un jet de apa.
Dupa care i-am luat pe rand si i-am curatat. Prima data am smuls frunzele, asa incat a ramas ca si un bulb. Dupa care am taiat varfurile cu tepi.

Urmatoarea faza a fost sa le tai in doua. Iar apoi le-am scos buchetul care il au la capat. Asa am procedat cu toate cele 4 bucati, dupa care le-am taiat cozile si le-am pus in apa cu zeama de lamaie ca sa nu se inegreasca.

Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am taiat si tija de sedano si le-am lasat sa se caleasca 2-3 minute dupa care am adaugat rosii in sos tomat. Am amestecat si le-am lasat sa fiarba cateva minute, cat timp am taiat bucatele anghinarele. Dupa ce am adaugat anghinarele, am pus apa cat sa le acopere, am adaugat sare si le-am lasat sa fiarba.

Le-am lasat, la foc mic, pana a scazut apa, dupa care am adaugat, usturoiul taiat felii. Am pus maslinele, oregano si am mai adaugat putina apa. Am lasat pe foc tigaia pana cand a scazut apa.

Pana s-a facut sosul, s-au fiert si spaghettele pe care le-am pus scurs de apa si le-am pus peste anghinare, odata oprit focul sosului si am amestecat bine.

Se servesc calde... pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Spaghetti cu Anghinare (Spaghetti Con Carciofi)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Spaghetti cu Anghinare (Spaghetti Con Carciofi)