Spaghetti cu Anghinare (Spaghetti Con Carciofi)

Complexitate
redusa
Spaghetti cu Anghinare (Spaghetti Con Carciofi)

Ingrediente

  • -4 anghinare (carciofi)
  • -1 ceapa
  • -4 catei de usturoi
  • -1/2 tija sedano
  • -5 linguri ulei de masline
  • -1 cutie sos tomat cu rosii bucati
  • -200g spaghetti
  • -1 lamaie
  • -sare

Mod de preparare

Cu grija, pt ca anghinarele au tepi, i-am pus intr-un bol si am bagat sub un jet de apa.
Dupa care i-am luat pe rand si i-am curatat. Prima data am smuls frunzele, asa incat a ramas ca si un bulb. Dupa care am taiat varfurile cu tepi.

Urmatoarea faza a fost sa le tai in doua. Iar apoi le-am scos buchetul care il au la capat. Asa am procedat cu toate cele 4 bucati, dupa care le-am taiat cozile si le-am pus in apa cu zeama de lamaie ca sa nu se inegreasca.

Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am taiat si tija de sedano si le-am lasat sa se caleasca 2-3 minute dupa care am adaugat rosii in sos tomat. Am amestecat si le-am lasat sa fiarba cateva minute, cat timp am taiat bucatele anghinarele. Dupa ce am adaugat anghinarele, am pus apa cat sa le acopere, am adaugat sare si le-am lasat sa fiarba.

Le-am lasat, la foc mic, pana a scazut apa, dupa care am adaugat, usturoiul taiat felii. Am pus maslinele, oregano si am mai adaugat putina apa. Am lasat pe foc tigaia pana cand a scazut apa.

Pana s-a facut sosul, s-au fiert si spaghettele pe care le-am pus scurs de apa si le-am pus peste anghinare, odata oprit focul sosului si am amestecat bine.

Se servesc calde... pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
5
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie