- fierbem pastele in apa sarata
- le scurgem cu citeva minute inainte a fi gata, pentru aceasta operatiune folosim o fulculita mare si nu le scurgem in strecuratoare caci ele trebuie sa ramina mai apoase in plus avem nevoie de o parte din apa in care au fiert
- intr-o farfurie radem brinza peste care adaugam 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele pentru a obtine o crema, adaugam spaghetele si un pic de piper
- amestecam bine pastele cu crema de brinza si varsam totul intr-o tigaie in care vom continua coacerea pastelor adaugind putina apa in care fiert daca este nevoie (precis este nevoie)
- servim imediat adaugind piper macinat proaspat
* bucatini, tonnarelli, tagliolini, spaghetti alla chitarra
Unul dintre cele mai vechi si mai simple feluri de paste traditionale de bucatarie saraca
Ciobanii aveau mereu in desagile lor bucati de brinza pecorino stagionato, saculeti cu piper negru si pasta uscata. Bucati de untura / slanina erau folosite ca sa unga tigaile din fier pe care le foloseau. Brinza pecorino (cum spune si numele este nuai de oaie) era cea indicata pentru a se mentinea mai multa vreme, piperul negru pentru ca era un aliemnt / condiment pe care cind il maninci iti da senzatia ca te incalzesti Pasta, nici nu trebuie sa mai spunem toata lumea stie ca este bogata in carbohidrati si deci iti da energie (folosita zilnic in hrana sportivilor in zilele noastre, este usoara de digerat si iti da multa energie) .
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorOle si cam atat, e foarte gustoasa, iar pentru cei care ''nici usturoi n-au mancat si nici gura nu le miroase'' se pot abtine...
Reteta de prajitura Ole-GabiMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii