- fierbem pastele in apa sarata
- le scurgem cu citeva minute inainte a fi gata, pentru aceasta operatiune folosim o fulculita mare si nu le scurgem in strecuratoare caci ele trebuie sa ramina mai apoase in plus avem nevoie de o parte din apa in care au fiert
- intr-o farfurie radem brinza peste care adaugam 1-2 linguri din apa in care au fiert pastele pentru a obtine o crema, adaugam spaghetele si un pic de piper
- amestecam bine pastele cu crema de brinza si varsam totul intr-o tigaie in care vom continua coacerea pastelor adaugind putina apa in care fiert daca este nevoie (precis este nevoie)
- servim imediat adaugind piper macinat proaspat
* bucatini, tonnarelli, tagliolini, spaghetti alla chitarra
Unul dintre cele mai vechi si mai simple feluri de paste traditionale de bucatarie saraca
Ciobanii aveau mereu in desagile lor bucati de brinza pecorino stagionato, saculeti cu piper negru si pasta uscata. Bucati de untura / slanina erau folosite ca sa unga tigaile din fier pe care le foloseau. Brinza pecorino (cum spune si numele este nuai de oaie) era cea indicata pentru a se mentinea mai multa vreme, piperul negru pentru ca era un aliemnt / condiment pe care cind il maninci iti da senzatia ca te incalzesti Pasta, nici nu trebuie sa mai spunem toata lumea stie ca este bogata in carbohidrati si deci iti da energie (folosita zilnic in hrana sportivilor in zilele noastre, este usoara de digerat si iti da multa energie) .
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustO prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simplaZacusca de vinete cu legume tocate marunt este o reteta traditionala romaneasca, preparata din vinete coapte, ardei copti,...
Zacusca de vinete – cu legume tocate maruntAceasta prajitura era pe lista de asteptare de multa vreme, nu o facusem niciodata si de cate ori citeam despre ea, de...
Desert prajitura Regina MariaDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii