Spaghetti Cacio e Pepe

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti Cacio e Pepe

Ingrediente

  • - 300 g spaghetti;
  • - 500 g parmezan;
  • - 1 litru apa;
  • - 2 cepe tocate marunt;
  • - 4 catei usturoi, tocati;
  • - 30 g unt;
  • Pesto
  • - 1 legatura menta proaspata;
  • - 1/4 legatura patrunjel;
  • - 3 fire busuioc;
  • - 3 linguri suc de lamaie sau limeta;
  • - 2 linguri ulei de masline;
  • - 3 catei de usturoi;
  • - sare;

Mod de preparare

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi se repetă procedura, iar de data aceasta, transferăm parmezanul răcit în frigider, peste noapte. Se va decanta în 3 straturi: o cremă grasă deasupra, o supă foarte aromată și un strat solid pe fundul vasului.

După ce am băgat parmezanul în frigider, m-am apucat de pesto. Am tocat mărunt verdeturile și le-am pus în mojar, peste care am venit cu sucul de limetă, uleiul de măsline, 3 căței de usturoi și am râșnit niște piper și sare. A ieșit aromat și proaspăt.

Pentru paste, am separat cele 3 straturi de parmezan, ca să mă pot folosi de ele mai simplu. Am înfoliat stratul solid, pentru a-l folosi cu altă ocazie. Este minunat dat pe răzătoare peste diverse preparate.
Am pus pastele la gătit în supa de parmezan deja dată în fiert la foc mediu, timp în care am început și sosul. Am pus ceapa si usturoiul la călit în unt pentru 3-4 minute, asezonând cu dupa plac. Apoi se transferă pastele din supa în care fierb, în cratița unde facem sosul, împreună cu jumătate de polonic din supă.
Imediat ce scade supa, completăm cu câte jumătate de polonic în repetate rânduri, până ce pastele sunt gătite. Eu aproape am terminat supa din oală.
La sfârșit, când au fiert, vine momentul meu preferat, adăugăm crema de parmezan și amestecăm bine pentru mai puțin de un minut, apoi gata masa.
Evident, asezonăm tot cu parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi

Snitele in crusta de cartofi
Mancare de conopida

Mancare de conopida

Servită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...

Mancare de conopida
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
2
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Chec marmorat
3
Dulciuri

Chec marmorat

Chec marmorat
Felii olandeze
5
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Parteneri
Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Culinar.RO

Mohnkipferl - Cornulete cu mac

Aceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...

Mohnkipferl - Cornulete cu mac
Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Gustos.RO

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra

Incearca reteta noastra delicioasa de mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra....

Mini eclere umplute cu crema de vanilie si glazurate cu ciocolata alba si neagra
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia