Spaghetti Cacio e Pepe

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti Cacio e Pepe

Ingrediente

  • - 300 g spaghetti;
  • - 500 g parmezan;
  • - 1 litru apa;
  • - 2 cepe tocate marunt;
  • - 4 catei usturoi, tocati;
  • - 30 g unt;
  • Pesto
  • - 1 legatura menta proaspata;
  • - 1/4 legatura patrunjel;
  • - 3 fire busuioc;
  • - 3 linguri suc de lamaie sau limeta;
  • - 2 linguri ulei de masline;
  • - 3 catei de usturoi;
  • - sare;

Mod de preparare

În primă fază, cu o zi înainte, am dat parmezanul pe răzătoarea mare. Apoi l-am pus pe foc mic, într-o cratiță cu 4 căni de apă. Când începe să se înmoaie, se opeste focul și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei. Apoi se repetă procedura, iar de data aceasta, transferăm parmezanul răcit în frigider, peste noapte. Se va decanta în 3 straturi: o cremă grasă deasupra, o supă foarte aromată și un strat solid pe fundul vasului.

După ce am băgat parmezanul în frigider, m-am apucat de pesto. Am tocat mărunt verdeturile și le-am pus în mojar, peste care am venit cu sucul de limetă, uleiul de măsline, 3 căței de usturoi și am râșnit niște piper și sare. A ieșit aromat și proaspăt.

Pentru paste, am separat cele 3 straturi de parmezan, ca să mă pot folosi de ele mai simplu. Am înfoliat stratul solid, pentru a-l folosi cu altă ocazie. Este minunat dat pe răzătoare peste diverse preparate.
Am pus pastele la gătit în supa de parmezan deja dată în fiert la foc mediu, timp în care am început și sosul. Am pus ceapa si usturoiul la călit în unt pentru 3-4 minute, asezonând cu dupa plac. Apoi se transferă pastele din supa în care fierb, în cratița unde facem sosul, împreună cu jumătate de polonic din supă.
Imediat ce scade supa, completăm cu câte jumătate de polonic în repetate rânduri, până ce pastele sunt gătite. Eu aproape am terminat supa din oală.
La sfârșit, când au fiert, vine momentul meu preferat, adăugăm crema de parmezan și amestecăm bine pentru mai puțin de un minut, apoi gata masa.
Evident, asezonăm tot cu parmezan.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios. Preparat din avocado copt, rosii, ceapa, usturoi, coriandru si suc de lime,...

Guacamole: un sos mexican autentic si delicios
Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez

Supa de Rosii cu Orez
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Rustica
2
Dulciuri

Prajitura Rustica

Prajitura Rustica
Cum se face sucul de roșii
3
Conserve, muraturi

Cum se face sucul de roșii

Cum se face sucul de roșii
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Ardei Iuti Feliati in Otet
5
Conserve, muraturi

Ardei Iuti Feliati in Otet

Ardei Iuti Feliati in Otet
Parteneri
Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Bucataras.RO

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia

Am incercat o noua reteta de zacusca ,,fara ardei". A reusit foarte bine, aroma intensa de toamna, gust spectaculos de...

Zacusca cu vinete, gogosari si kapia
Galuste cu prune
Culinar.RO

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia