Spaghete cu Rucola Salbatica

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu Rucola Salbatica

Ingrediente

  • pt 2 portii:
  • 130-150 gr spaghete
  • 2 pumni de frunze de rucola salbatica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri cu ulei (extravirgin de masline de preferat) sare
  • Parmezan sau Grana Padano ras (facultativ)

Mod de preparare

Se spala frunzele de rucola salbatica foarte bine sub jetul de apa la chiuveta, eventual dupa ce lasam mai intii intr-un castron cu multa apa si putin bicarbonat ca sa se curete bine nisipul de pe ele.

Se pune apa la fiert pentru paste si cind incepe sa clocoteasca se adauga pastele si sarea grunjoasa necesara. Se lasa la fiert cit scrie pe pachet (pastele mele fierbeau in 5 minute).

In ultimul minut de fierbere al pastelor se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si un catel de usturoi necurat insa strivit usor cu lama cutitului cit sa poata lasa aroma in ulei. Incalzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca sa nu se arda usturoiul.

In ultimele 20-30 secunde inainte sa se termine tipul de fierbere al pastelor adaugam in apa lor frunzele de rucola salbatica si amestecam. Lasam sa fiarba pina se termina timpul prevazut pentru paste si scurgem totul prin strecuratoare.

Rasturnam pastele impreuna cu rucola in tigaia cu uleiul si usturoiul, si imediat stingem flacara (cea de la tigaia cu ulei), Amestecam ins abine si scoatem usturoiul pe care il aruncam.

Servim pastele impreuna cu rucola care trebuie sa fie doar putin oparita si nu fiarta pina la rfuz caci isi va pierde gustul specific.

Daca vrem radem deasupra putina brinza (parmezan sau grana) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Gogosari in Sos de Mustar
4
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Sufleu de cartofi
5
Aperitive

Sufleu de cartofi

Sufleu de cartofi
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie