Spaghete cu Rucola Salbatica

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Spaghete cu Rucola Salbatica

Ingrediente

  • pt 2 portii:
  • 130-150 gr spaghete
  • 2 pumni de frunze de rucola salbatica
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri cu ulei (extravirgin de masline de preferat) sare
  • Parmezan sau Grana Padano ras (facultativ)

Mod de preparare

Se spala frunzele de rucola salbatica foarte bine sub jetul de apa la chiuveta, eventual dupa ce lasam mai intii intr-un castron cu multa apa si putin bicarbonat ca sa se curete bine nisipul de pe ele.

Se pune apa la fiert pentru paste si cind incepe sa clocoteasca se adauga pastele si sarea grunjoasa necesara. Se lasa la fiert cit scrie pe pachet (pastele mele fierbeau in 5 minute).

In ultimul minut de fierbere al pastelor se pun intr-o tigaie 2 linguri de ulei si un catel de usturoi necurat insa strivit usor cu lama cutitului cit sa poata lasa aroma in ulei. Incalzim uleiul cu usturoiul la foc foarte mic ca sa nu se arda usturoiul.

In ultimele 20-30 secunde inainte sa se termine tipul de fierbere al pastelor adaugam in apa lor frunzele de rucola salbatica si amestecam. Lasam sa fiarba pina se termina timpul prevazut pentru paste si scurgem totul prin strecuratoare.

Rasturnam pastele impreuna cu rucola in tigaia cu uleiul si usturoiul, si imediat stingem flacara (cea de la tigaia cu ulei), Amestecam ins abine si scoatem usturoiul pe care il aruncam.

Servim pastele impreuna cu rucola care trebuie sa fie doar putin oparita si nu fiarta pina la rfuz caci isi va pierde gustul specific.

Daca vrem radem deasupra putina brinza (parmezan sau grana) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
5
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Parteneri
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos