Spaghete cu Midii si Fenicul in Sos cu Vin Alb

Postat pe: 01-01-2013
(3)

Ingrediente

Pentru 4 portii:
40 g unt
2 cepe
1/2 fenicul mare
2 catei mici de usturoi razaliti fin
125 ml vin alb
125 ml apa + 1/4 cub organic de legume sau 125 ml supa de legume clarifiata
piper proaspat macinat
1/2 lingurita mustar Dijon
2 lingurite marar verde sau 1 lingurita uscat
300 g midii fara cochilii
50 g cheddar razalit (puteti pune si cascaval) cateva fire de sofran
3 linguri de smantana (20-30%)
400 g spaghete

Mod de preparare

Taiati ceapa marunt si feniculul in 3 apoi felii subtiri. Caliti ceapa la foc mic in unt cu putina sare 10 minute apoi adaugati feniculul. Mai caliti inca 10 minute. Adaugati usturoiul, mai lasati 30 de secunde apoi turnati vinul alb.

Reduceti 5 minute dupa care puneti apa, sofran si Dijon. Lasati sa fiarba lent 10 minute. Intre timp fierbeti pastele cu putina sare conform timpului recomandat pe pachet. Adaugati peste sos mararul, cheddar si midiile, lasati inca 2-3 minute (daca acestea au fost inghetate).

Luati de pe foc, puneti smantana si ajustati asezonarea. Strecurati pastele, adaugati-le peste sos si amestecati bine apoi portionati. Optional garnisiti cu frunze de fenicul.

* Daca aveti midii vii spalati-le si curatati-le bine. Cele care sunt putin deschise aruncati-le. Puneti-le in sos si sunt gata cand cochiliile s-au deschis. Cele care nu se deschid se arunca.

** Daca aveti midii inghetate scoateti-le din congelator cu o zi inainte si tineti-le in frigider pentru o dezghetare lenta si mai putin destructiva. Nu spalati acestea daca nu au glazura.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Spaghete cu Midii si Fenicul in Sos cu Vin Alb" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

biaskitchen
•  10.01.2013 22:21:50

O reteta delicioasa.Pentru ca si mie imi plac pastele al dente , eu le fierb 1/2 din timpul scris pe ambalaj si apoi continui fierberea (cealalta jumatate de timp ramasa ) in sosul preparat in care am pus si midiile (cozze cum le spun italienii).Intradevar ca nici eu nu spal midiile prefierte (am impresia ca scrie si pe ambalaj sa nu le mai speli )

beccas
•  10.01.2013 19:40:48

Nu iti face griji nu jignesti pe nimeni. Inteleg ce spui tu, dar pastele se fierb al dente ceea ce este cu mult mai putin timp decat multa lume o face care merge dupa 'ochi' si atunci intradevar vor fi terci. Eu nu m-am gandit ca v-a trebui sa specific altfel de lucruri simple. Acuma vorbind de midii. Am specificat ca daca au glazura (care este un aditiv, un E), este pretul platit pentru alegerea acestor produse. Tu speli tonul din conserve in suc propriu? Nici eu nu credeam, la fel este cu midiile care sunt prefierte, nu faci altceva decat sa speli gustul. Nu stiu ce bucatar ar face asta. Cat despre cele vii fierberea acestora 10 minute le vor face gumoase. Exemplul la fel se face cu reteta traditionala spaniola paella, cand orezul este fiert fructele de mare se pun abia la sfarsit pentru 3-5 minute. Daca astepti 10 minute in speranta ca toate midiile se vor deschide sau ca nu sunt fierte sacrifici acelea care sunt deja gata. Iata un exemplu clasic italian la ceea ce ma refer eu. Acest video implineste toate cerintele tale, bucatar italian fierbe spaghette al dente dupa care le caleste impreuna cu fructele de mare pentru cateva minute. http://www.youtube.com/watch?v=If037kXXkV0

ste
•  10.01.2013 18:13:35

Nu vreau sa para o jignire ce spun, dar, o reteta ca aceasta (tipic italiana) daca ar fi peparata asa, bucatarul respectiv ar fi dat afara pe loc!!! Nu stiu cine a creat aceasta minunatie de reteta, dar iti trebuie un curaj nebun sa o mananci. Midiile se spala si se curata obligatoriu (proaspete/congelate)! Se pun la foc separat, nu impreuna cu sosul (oare nu va dati seama ca pentru a se deschide dureaza circa 10 min. iar pastele deja fierte se transforma practic in ciulama)! Midiile care sunt un pic deschise nu au nimic. Persoana care a publicat reteta, ar trebui sa citeasca un pic din retetarul italiei si ar putea copia/crea niste retete excelente. Cu pastele si orezul iti trebuie doar fantezie pentru ca se pot prepara cu aproape orice.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Spaghete cu Midii si Fenicul in Sos cu Vin Alb