Spaghete cu midii in sos de vin alb

Postat pe: 19-02-2009
(0)

Ingrediente

pentru 4 portii:
2 legaturi de busuioc
4 fileuri de ansoa
zeama de la 2 lamai
ulei de masline
500gr de spaghete
1,5 kg de midii curatate
un pahar de vin alb
3 ardei iuti rosii curatati de seminte si tocati marunt
sare
piper

Mod de preparare

Zdrobiti frunzele de busuioc impreuna cu fileurile de ansoa si putina sare. Adaugati zeama de la o lamaie si cam 8-9 linguri de ulei de masline. Veti obtin e un sos pe care il veti turna la sfarsit peste spaghete.

Alegeti midiile, daca gasiti vreuna deschisa asezati-o pe masa si loviti-o cu putere, daca nu se inchide aruncati-o.
Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet.

In timp ce fierb pastele incalziti o cratita mare, dupa ce s-a incins puneti midiile, turnati vinul peste ele si acoperiti oala cu un capapc. Scuturati din cand in cand si lasati sa fiarba midiile cateva minute pana cand se desfac toate(cele ramase inchise sa le aruncati).
Adaugati spaghetele in oala, sosul preparat la inceput. Amestecati bine, mai adaugati zeama de lamaie si condimentati.
La sfarsit cand serviti presarati ardeii iuti tocati marunt deasupra.
decorati cu frunzulite de busuioc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Spaghete cu midii in sos de vin alb" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Spaghete cu midii in sos de vin alb