Ingrediente
● Spaghete carbonara reţetă |
● 400 g spaghete (eu am folosit farfalle ) |
● 300 g sunca presata de pui sau porc |
● 2 graunti de usturoi |
● 400 g smantana dulce (cea pentru frisca) |
● 2 galbenusuri |
● 4 linguri de ulei de masline |
● 150 g parmezan ras |
● sare dupa gust |
● condimente: busuioc, piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
30min
Spaghete carbonara reţetă
Intr-o oala se fierbe apa cu o lingura ulei de masline, sare si vegeta, iar cind aceasta a clocotit se adauga pastele, lasindu-le sa fiarba aproximativ 8 minute. Se iau de pe foc si se rastoarna intr-o strecuratoare mare pentru a se scurge rapid fara a se raci. Deasupra lor se torna putin ulei de masline pentru a nu se lipi si asi marii volumul.
Separat intr-un bol se amesteca galbenusurile impreuna cu smantina, jumatate din parmezan, sare dupa gust si piper negru.
In timp ce pastele fierb, se taie sunca presata feliute subtiri care se prajesc intr-o tigaie impreuna cu cateva linguri de ulei de masline si cu usturoiul. Cand s-a rumenit usturoiul se adauga sosul de smantina cu galbenusuri.
Spaghetele scurse se pun peste sosul din tigaie. Se amesteca bine si se adauga dupa dorinta busuioc.
Se servesc fierbinti cu parmezan ras deasupra.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
pana la 12 rate
Comentarii
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 17.10.2010 10:41:14
aceasta carbonara este putin modificata.
in reteta originala se folosesc in special spaghetele si smantana nu se pune. in plus sunca presata nu seamana nici pe departe cu pancetta (este singura care ii da gustul original), mai ales cea de pui.