Salata de Conopida, Ton din Conserva si Paste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de Conopida, Ton din Conserva si Paste

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 100-120 gr paste
  • 1/2 de conopida
  • 200 gr ton din conserva
  • 2 rosii de dimensiune medie
  • citeva frunze de salata verde
  • 3-4 linguri iaurt gras
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatam, spalam si fierbem sau coacem la aburi conopida (daca am fiert-o o vom lasa la scurs in strecuratoare).
Punem tonul din consreva la scurs intr-o strecuratore fina. Fierbem pastele in apa cu sare atita timp cit este indicat pe ambalajul lor, dupa care fiind vorba despre o salata deci rece le treceti rapid sub jet de apa rece.

Pentru un gust mai bun nu uitati sa fierbeti pastele in aceeasi apa in care ati fiert conopida (daca a scazut cumva mai adaugati peste apa ramasa de la conopida, apa de la robinet cit este necesar pentru a fierbe pastele
Taiem rosiile, Ornam castronul cu frunze de salata.

Amestecam intr-un alt castron sau chiar in oala in care am fiert, pastele racite, conopida scursa si racita, tonul din conserva scurs foarte bine. Adaugam sare, piper si citeva linguri de iaurt. Rasturnam salata in castron si ornam cu rosii.

Punem totul la rece in frigider pina in momentul cind servim.


Nota:
Cine vrea poate aromatiza iaurtul cu 1-2 catei de usturoi striviti sau poate adauga chiar si o lingura de maioneza.

* pastele folosite de mine aveau forma de mici tirbusoane, dar puteti foosi orice tip de pasta de dimensiune mica

** cantitatea de ton este cea obtinuta dupa ce ati scurs apa sau uleiul, eviodent ca o gasiti pe conserva unde sunt trecute separat greutatea totala a conservei si cea a pestelui fara lichid

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Frappuccino cu frisca si menta
Bucataras.RO

Frappuccino cu frisca si menta

Azi ne racorim cu un frappuccino! Adica un cappuccino in care pus inghetata si frisca si facut cu ajutorul espressorului...

Frappuccino cu frisca si menta
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti