Salata de Conopida, Ton din Conserva si Paste

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Salata de Conopida, Ton din Conserva si Paste

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 100-120 gr paste
  • 1/2 de conopida
  • 200 gr ton din conserva
  • 2 rosii de dimensiune medie
  • citeva frunze de salata verde
  • 3-4 linguri iaurt gras
  • sare, piper

Mod de preparare

Curatam, spalam si fierbem sau coacem la aburi conopida (daca am fiert-o o vom lasa la scurs in strecuratoare).
Punem tonul din consreva la scurs intr-o strecuratore fina. Fierbem pastele in apa cu sare atita timp cit este indicat pe ambalajul lor, dupa care fiind vorba despre o salata deci rece le treceti rapid sub jet de apa rece.

Pentru un gust mai bun nu uitati sa fierbeti pastele in aceeasi apa in care ati fiert conopida (daca a scazut cumva mai adaugati peste apa ramasa de la conopida, apa de la robinet cit este necesar pentru a fierbe pastele
Taiem rosiile, Ornam castronul cu frunze de salata.

Amestecam intr-un alt castron sau chiar in oala in care am fiert, pastele racite, conopida scursa si racita, tonul din conserva scurs foarte bine. Adaugam sare, piper si citeva linguri de iaurt. Rasturnam salata in castron si ornam cu rosii.

Punem totul la rece in frigider pina in momentul cind servim.


Nota:
Cine vrea poate aromatiza iaurtul cu 1-2 catei de usturoi striviti sau poate adauga chiar si o lingura de maioneza.

* pastele folosite de mine aveau forma de mici tirbusoane, dar puteti foosi orice tip de pasta de dimensiune mica

** cantitatea de ton este cea obtinuta dupa ce ati scurs apa sau uleiul, eviodent ca o gasiti pe conserva unde sunt trecute separat greutatea totala a conservei si cea a pestelui fara lichid

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa