Salata cu Tortellini

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Salata cu Tortellini

Ingrediente

  • pt 2 portii
  • 100 gr tortellini deja fierti
  • 2 rosii
  • salata verde (4 frunze mari) 1/4 ardei gras galben
  • 6-8 masline fara simburi
  • 2 linguri Parmigiano (o Grana) ras
  • ulei
  • sare
  • piper
  • zeama de lamiie (facultativ)

Mod de preparare

Amestecam totul, saram, adaugam piperul si uleiul (si sucul de lamiie), presaram cu brinza rasa si servim salata rece
* nu folositi tortellini umpluti cu ragu/ carne, gustul lor nu este indicat.
Puteti folosi in loc de tortellini ravioli sau alte paste umplute cu ricotta si spanac, ciuperci, sunca (prosciutto) alte legume mai ales cind pregatiti voi pastele proaspate in casa

Tortellini se fierb in apa sarata si se scurg, iar pentru ca este o salata, deci se serveste rece este indicat sa ii treceti print-un jet de apa rece rapid, astfel se vor opri din procesul de fierbere/ coacere si vor ramine fierti exact cit ati dorit voi (de preferat usor al dente) in plus nu vor incalzi celelalte ingrediente.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
1
Dulciuri

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)

Rulada cu Miez de Nuca (Frapanta)
Prajitura cu miere si multa frisca
2
Dulciuri

Prajitura cu miere si multa frisca

Prajitura cu miere si multa frisca
Tartiflette- specialitate Savoyarda
5
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Parteneri
Salata de pui cu paste si porumb
Bucataras.RO

Salata de pui cu paste si porumb

Satioasa, racoroasa si gustoasa, atat pot sa spun de aceasta salata.

Salata de pui cu paste si porumb
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala