Ruote cu Sos de Smantana

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Ruote cu Sos de Smantana

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • - 250 g paste (eu am folosit ruote tricolore)
  • - 60 g unt
  • - 250 g smantana
  • - 75 g sunca de curcan
  • - 1 ceapa mica
  • - 70 g parmezan ras sau grana padano
  • - sare de mare fin macinata
  • - amestec de piper alb
  • verde
  • negru si boia

Mod de preparare

- Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
- Sunca se taie cubulete.

- Se incinge untul intr-o tigaie.
- Se adauga ceapa pregatita anterior.
- Cand ceapa s-a calit usor se adauga sunca taiata cubulete si se lasa putin sa se rumeneasca.

- Se stinge focul si se adauga la final smantana.
- Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte.

- Se adauga sosul pregatit peste pastele fierbinti (pastele si sosul trebuie pregatite in acelasi timp pentru a putea fi servite imediat). Se amesteca usor pastele si sosul.
- Se adauga la suprafata grana padano / parmezan ras pe razatoare.
Cu ceva vreme in urma am primit de la mama toate revistele cu retete culinare pe care ea le-a pastrat de-a lungul anilor. Am gasit intr-una dintre ele reteta acestui sos (simplu insa delicios).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)