Risotto cu Sparanghel si Sunculita

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Sparanghel si Sunculita

Ingrediente

  • Ingrediente x2
  • 160 gr orez
  • 1/2 ceapa
  • 100 gr sunculita cuburi
  • 200 gr sparanghel
  • 1 cub cit o nuca de unt
  • 1-2 linguri de cascaval ras
  • sare

Mod de preparare

Curatam cozile sparanghelului si taiem capatul lemnos (se simte si cind punem cutitul) pe care il aruncam. Pastram virfurile la o lungime egala pentru toate firele si restul de sparanghel il taiem rondele.
Intr-o oala punem 2 l de apa sa fiarba cu putina sare si cu cozile de sparanghel taiate rondele.

Separat punem virfurile de sparanghel intr-o tava cu putina sare si daca vreti si putin ulei apoi le introducem in cuptorul fierbinte si le lasam acolo pina cind sunt gata (intra furculita in ele) deci relativ putin. Stingem flacara in cuptor si lasam tava acolo.

Intr-o cratita punem untul cu ceapa tocata, cuburile de sunculita si orezul, amestecam bine si lasam pina cind orezul devine usor transparent, acum varsam cu polonicul apa in care au fiert bucatile de sparanghel putin cite putin si amestecam mereu cu lingura de lemn adaugind cind este nevoie alt polonic cu apa in care a fiert sparanghelul.

Evident bucatile de sparanghel trebuie sa ajunga toate in orez in timp ce apa lor nu trebuie sa o folositi toata ci numai cit este nevoie ca sa obtineti un orez fiert al dente (adica moale pe dinafara dar cu miezul tare)... ca orice risotto.

Cind orezul este gata stingeti flacara si adaugati brinza rasa, amestecati bine si asteptati citeva minute (in general 5-10 minute) inainte sa il serviti.
serviti risotto impreuna cu virfurile de sparanghel din cuptor.

Sparanghelul la cuptor este reteta Danielutei, minunata reteta care a ajuns preferata noastra si uite ca i-am gasit intrebuintare inclusiv cu risotto
: buuun:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici