Risotto cu Sparanghel si Sunculita

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Risotto cu Sparanghel si Sunculita

Ingrediente

  • Ingrediente x2
  • 160 gr orez
  • 1/2 ceapa
  • 100 gr sunculita cuburi
  • 200 gr sparanghel
  • 1 cub cit o nuca de unt
  • 1-2 linguri de cascaval ras
  • sare

Mod de preparare

Curatam cozile sparanghelului si taiem capatul lemnos (se simte si cind punem cutitul) pe care il aruncam. Pastram virfurile la o lungime egala pentru toate firele si restul de sparanghel il taiem rondele.
Intr-o oala punem 2 l de apa sa fiarba cu putina sare si cu cozile de sparanghel taiate rondele.

Separat punem virfurile de sparanghel intr-o tava cu putina sare si daca vreti si putin ulei apoi le introducem in cuptorul fierbinte si le lasam acolo pina cind sunt gata (intra furculita in ele) deci relativ putin. Stingem flacara in cuptor si lasam tava acolo.

Intr-o cratita punem untul cu ceapa tocata, cuburile de sunculita si orezul, amestecam bine si lasam pina cind orezul devine usor transparent, acum varsam cu polonicul apa in care au fiert bucatile de sparanghel putin cite putin si amestecam mereu cu lingura de lemn adaugind cind este nevoie alt polonic cu apa in care a fiert sparanghelul.

Evident bucatile de sparanghel trebuie sa ajunga toate in orez in timp ce apa lor nu trebuie sa o folositi toata ci numai cit este nevoie ca sa obtineti un orez fiert al dente (adica moale pe dinafara dar cu miezul tare)... ca orice risotto.

Cind orezul este gata stingeti flacara si adaugati brinza rasa, amestecati bine si asteptati citeva minute (in general 5-10 minute) inainte sa il serviti.
serviti risotto impreuna cu virfurile de sparanghel din cuptor.

Sparanghelul la cuptor este reteta Danielutei, minunata reteta care a ajuns preferata noastra si uite ca i-am gasit intrebuintare inclusiv cu risotto
: buuun:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
1
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Placinte cu carne
3
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Nacreala cu spuma de pe zer
4
Gogosi umplute
5
Carte de bucate

Gogosi umplute

Descopera reteta perfecta de gogosi umplute! Afla cum sa pregatesti gogosi pufoase, cu umplutura delicioasa adaugata dupa...

Gogosi umplute
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute