Ravioli cu Radicchio si Speck

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Ravioli cu Radicchio si Speck

Ingrediente

  • Umplutura si sos:
  • radicchio
  • 2 felii de speck
  • unt cit o nuca
  • Pasta (2 persoane=10 ravioli):
  • 100gr faina
  • 1 ou
  • sare

Mod de preparare

Am taiat radicchio felii marunt si l-am pus sa se caleasca in tigaie cu 1 lingura de ulei. Am mai amestecat din cind in cind.. nu se pune sare caci e speck-ul sarat. Cind e gata innabusit, s-a inmuiat - se adauga si speck-ul taiat subtirel.

Am facut foaia din faina si ou, am intins cit de subtire posibil. Am taiat patrate (pt ca voiam sa iasa toate de aceeasi masura), am pus umplutura cu lingurita in mijlocul patrtului de pasta, am asezat alta pasta deaspura si am strivit bine intii cu mina sa iasa aerul si apoi cu dintii de la furculita sa fiu sigura ca stau lipiti si nu se desfac la fiert.

Am pus la fiert o oala mare cu apa, sare si 2 picaturi de ulei. Cind apa clocotea am dat focul mic, apa sa ramina la temperatura maxima dar sa nu clocoteasca ca sa nu desfaca ravioli.

Am pus pasta cu grija in apa (chiar daca se lipesc unii de altii, nu incercati sa ii desfaceti voi caci se vor rupe; in apa se desfac singuri!) . Dupa 1-2 min maxim i-am scos cu spumiera si i-am pus in tigaia cu restul de umplutura si untul. Din nou la foc, amestecati cu mare grija ... mai mult prin miscarea tigaii. Nu amestecati cu lingura!!

Intre poza 5 si 6 se vede ca in prima erau toti 10 intr-o farfurie apoi sunt numai jumatate din ei intr-o farfurie. Se vede clar ca au mai crescut (s-au " umflat " in apa fiarta)...
Radicchio (adica un neam de cicoare..) si speck este carne sarata si aromata lasata pt vreo 30 zile de zile asa apoi afumata ...

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane cu Visine din Visinata
2
Dulciuri

Bomboane cu Visine din Visinata

Bomboane cu Visine din Visinata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
3
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
5
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Parteneri
Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Bucataras.RO

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital

De cand am revenit din Bulgaria, m-am gandit numai la vinetele mancate la un restaurant bulgaresc, asa ca astazi va prezint...

Vinete bulgaresti pregatite la slow cooker-ul Crock-Pot Digital 4.7 L Digital
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura