Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi

Postat pe: 14-04-2016
(0)

Ingrediente

jumatate de iepure
sare
jumatate de lingurita de boia de ardei iute
200 ml ulei
1-1,5 l apa
250 g ciuperci champignon
100 g mazare congelata
o conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele
doua frunze de busuioc verde
o cracuta de rozmarin verde
5 catei de usturoi
o legatura de patrunjel verde
500 g penne rigate + o lingurita sare + apa pentru fierberea acestora (2-3 l)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Iepurele se transeaza in 5 bucati, se spala, se da cu sare si se pune la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Pe deasupra se presara boiaua de ardei iute. Se acopera wok-ul cu un capac si se lasa sa se inabuse carnea. Se lasa sa se prajeasca putin dupa ce scade apa pe care a lasat-o carnea, apoi se adauga apa (500 ml) si se lasa carnea sa se patrunda. Se mai completeaza cu apa daca este necesar pana cand carnea se face pe jumatate, apoi se adauga ciupercile (spalate) si mazarea congelata si se pune din nou apa cat sa acopere totul, lasandu-se la foc in continuare. Dupa ce s-au fiert carnea, ciupercile si mazarea, se adauga rosiile (care se dau prin robot pentru a obtine o pasta), busuiocul, rozmarinul si o cana cu apa. Se mai tin la foc pana cand se leaga sosul, apoi se opreste focul si se lasa sa se racoreasca. Dupa aceea, se adauga usturoiul (curatat de foi, spalat si pisat) si patrunjelul verde (spalat si tocat).

Se pune apa cu o lingurita de sare la fiert si cand da in clocote se adauga pastele. Se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, dupa care se scurg de apa.

Pastele se servesc impreuna cu carnea de iepure si sosul pregatit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii cu usturoi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Penne rigate cu iepure, ciuperci si mazare in sos de rosii ...