Paste tricolore cu pesto rosso sau rosu

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa
Paste tricolore cu pesto rosso sau rosu

Ingrediente

  • 300 de grame paste tricolore
  • sare, piper
  • 250 de grame roșii uscate în ulei de măsline/un borcan
  • 4 fire busuioc verde
  • o mână de parmezan
  • 1 cățel de usturoi
  • Câteva semințe de pin sau de care aveți la îndemână
  • ulei de măsline extra, dacă e cazul

Mod de preparare

Nu gătesc prea des paste, le mai numesc" mâncarea lenesului"😉, ci doar atunci când trebuie să prepar ceva ultrarapid, fără efort.
Așa am încropit și această mâncare.
Deseori se confundă "pesto rosso" tradițional italian cu orice sos roșu, de exemplu cu ardei.
În realitate, ceea ce trebuie să predomine în acest sos sunt strict roșiile uscate, cu o ușoară tentă de busuioc, orice alte adaosuri de legume anulând sau estompand gustul acestui pesto veritabil, transformandu-l în alt tip de sos.

De aceea am ales să nu mă abat de la rețeta tradițională și să folosesc doar ingredientele de bază.
Sosul acesta e extrem de ușor de realizat, practic pasam toate ingredientele, dacă e cazul, mai asezonam.
Pastele le fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj, în apă ușor sărată, le strecuram fără să le clatim.
Le amestecăm apoi cu pesto roșu, mai adăugăm puțin parmezan ras, asezonam și vă urez: "Poftă bună!"

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat

Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...

Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparat
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
2
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura cu bulion
3
Dulciuri

Prajitura cu bulion

Prajitura cu bulion
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
5
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Parteneri
Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara
Bucataras.RO

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara

Aceste Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara pot fi gatite pentru un pranz sau o cina...

Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara
Gem de gutui cu ghimbir
Culinar.RO

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia