- se pune la fiert apa pentru paste. Cind clocoteste adaugam sarea si curcuma* (sau un virf de cutit de sofran), amestecam sa se dizolve bine si amestecam si varsam pastele. Le lasam sa fiarba cit scrie pe pachet (al dente).
- In timp ce pasta fierbe curatam, spalam si tocam marunt ceapa
- Intr-o tigaie varsam uleiul din conserva de peste (doar uleiul) sau daca nu vreti sa-l folositi sau conserva e fara ulei sau si mai bine ati hotarit asa cum cere traditia siciliana sardine sarate** (pe care le-ati desarat mai intii) adaugati 1-2 linguri de ulei.
- Adaugati in tigaia cu ulei ceapa tocata si lasati sa se inmoaie (nu se prajeste), eventual adaugati putina apa din cea in care fierb pastele si tineti tigaia acoperita cu capac.
- Cind ceapa este moale adaugati semintele de pin, stafidele si sardinele si amestecati bine.
- Scurgeti bine pastele cind sunt gata si le varsati in tigaie, amestecati bine si adaugati mararul sau feniculul salbatic *** sau doar frunze de fenicul tocat mai mare care au fost initial oparite in aceeasi apa in care fierbeti pastele.
Nota: Eu nu am avut o cantitate suficienta nici de marar, nici de fenicul, deci ca sa nu se piarda aroma l-am adaugat la final crud (si am adaugat in sos putin marar uscat tocat in acelasi timp cu semintele de pin si stafidele).
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatVazusem aceasta reteta pe Instagram la Benedetta si mi-a placut tare mult ideea asa ca am pus-o in practica. Este de efect si...
Desert rulada girafa cu mascarpone si zmeuraMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii