Paste (Linguine) cu Sardine (in Ulei)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Paste (Linguine) cu Sardine (in Ulei)

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 200 gr linguine
  • 1/2 lingurita de curcuma
  • sare
  • 1 conserva de sardine in ulei
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri cu virf cu stafide
  • 2 linguri cu seminte de pin
  • marar verde sau frunze de fenicul

Mod de preparare

- se pune la fiert apa pentru paste. Cind clocoteste adaugam sarea si curcuma* (sau un virf de cutit de sofran), amestecam sa se dizolve bine si amestecam si varsam pastele. Le lasam sa fiarba cit scrie pe pachet (al dente).

- In timp ce pasta fierbe curatam, spalam si tocam marunt ceapa
- Intr-o tigaie varsam uleiul din conserva de peste (doar uleiul) sau daca nu vreti sa-l folositi sau conserva e fara ulei sau si mai bine ati hotarit asa cum cere traditia siciliana sardine sarate** (pe care le-ati desarat mai intii) adaugati 1-2 linguri de ulei.

- Adaugati in tigaia cu ulei ceapa tocata si lasati sa se inmoaie (nu se prajeste), eventual adaugati putina apa din cea in care fierb pastele si tineti tigaia acoperita cu capac.

- Cind ceapa este moale adaugati semintele de pin, stafidele si sardinele si amestecati bine.

- Scurgeti bine pastele cind sunt gata si le varsati in tigaie, amestecati bine si adaugati mararul sau feniculul salbatic *** sau doar frunze de fenicul tocat mai mare care au fost initial oparite in aceeasi apa in care fierbeti pastele.


Nota: Eu nu am avut o cantitate suficienta nici de marar, nici de fenicul, deci ca sa nu se piarda aroma l-am adaugat la final crud (si am adaugat in sos putin marar uscat tocat in acelasi timp cu semintele de pin si stafidele).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie