Paste (Linguine) cu Sardine (in Ulei)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa
Paste (Linguine) cu Sardine (in Ulei)

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 200 gr linguine
  • 1/2 lingurita de curcuma
  • sare
  • 1 conserva de sardine in ulei
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri cu virf cu stafide
  • 2 linguri cu seminte de pin
  • marar verde sau frunze de fenicul

Mod de preparare

- se pune la fiert apa pentru paste. Cind clocoteste adaugam sarea si curcuma* (sau un virf de cutit de sofran), amestecam sa se dizolve bine si amestecam si varsam pastele. Le lasam sa fiarba cit scrie pe pachet (al dente).

- In timp ce pasta fierbe curatam, spalam si tocam marunt ceapa
- Intr-o tigaie varsam uleiul din conserva de peste (doar uleiul) sau daca nu vreti sa-l folositi sau conserva e fara ulei sau si mai bine ati hotarit asa cum cere traditia siciliana sardine sarate** (pe care le-ati desarat mai intii) adaugati 1-2 linguri de ulei.

- Adaugati in tigaia cu ulei ceapa tocata si lasati sa se inmoaie (nu se prajeste), eventual adaugati putina apa din cea in care fierb pastele si tineti tigaia acoperita cu capac.

- Cind ceapa este moale adaugati semintele de pin, stafidele si sardinele si amestecati bine.

- Scurgeti bine pastele cind sunt gata si le varsati in tigaie, amestecati bine si adaugati mararul sau feniculul salbatic *** sau doar frunze de fenicul tocat mai mare care au fost initial oparite in aceeasi apa in care fierbeti pastele.


Nota: Eu nu am avut o cantitate suficienta nici de marar, nici de fenicul, deci ca sa nu se piarda aroma l-am adaugat la final crud (si am adaugat in sos putin marar uscat tocat in acelasi timp cu semintele de pin si stafidele).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
5
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Cornuri cu rahat
Bucataras.RO

Cornuri cu rahat

Rapide si excelente de pus la pachetel, alaturi de un iaurt.

Cornuri cu rahat
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!