Paste (fundite) cu Bob si Brinza Pecorino

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste (fundite) cu Bob si Brinza Pecorino

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 300 gr pastai de bob
  • 160 gr paste fundite
  • 2 linguri cuburi de sunculita (facultativ)
  • brinza pecorino

Mod de preparare

*Se desfac pastaile cum se curata si mazarea verde/ proaspata, si deci vor ramine mult mai putine boabe.

Se desface teaca / pastaia si se scoate fiecare bob care apoi in functie de cum va place voua se va curata sau nu si de pielita care il inconjoara. In aceasta perioada a anului bobul este proaspat si nu numai ca nu e nevoie sa il curatati de pielita decit daca aveti probleme cu stomacul dar se poate minca chiar si crud.
Eu am curatat fiecare bob de pielita dar nu era neaparat nevoie.

Fierbeti pastele in apa sarata si in ultimele 5 minuti adaugati si boabele. Lasati sa fiarba impreuna.

Intr-o tigaie puneti sa se caleasca sunculita pina cind se topeste grasimea. Scurgeti pastele si bobul intr. o strecuratoare si le adaugati in tigaie. Amestecati si luati de pe foc. Daca vreti puteti adauga putin ulei.

Radeti pecorino peste paste in farfurie.
Bobul este foarte bine prezentat in Ghidul RC.

Mai multe indicati despre cum se curata bobul (verde/ proaspat) pe http://localfoods.about. com/od/preparationtips/ss/ShellingFavas.htm] unde arata cum se scot boabele din pastaia, apoi se oparesc 1 minut, se curata de pielita fiecare bob si obtineti boabe de o culoare verde smarald. Aceste boabe se vor gati dupa reteta aleasa de voi.

Se pot pune asa scoase din teaca si curatate de pielita la congelator, apoi se gatesc ca orice leguma congelata.

Cu boabele uscate se pregatesc alte retete, el trebuie pus la inmuiat ca si fasolea uscata, se curata pielicica externa de pe fiecare bob si apoi se gateste, dar despre el altadata ca sa nu incurcam retetele.

Pecorino este o brinza obtinuta din lapte de oaie (pecora) si se produce in special in centru italiei (Lazio, Toscana) si in Sardegna. Aceasta brinza facea parte din dieta legiunilor romane iar modul de preparare a fost descris de Pliniu cel Batrin.

A nu se confunda cu parmezanul sau brinza grana, obtinute din lapte de vaca si tipice din partea de nord si centru - nord a italiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici