Paste (fundite) cu Bob si Brinza Pecorino

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste (fundite) cu Bob si Brinza Pecorino

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 300 gr pastai de bob
  • 160 gr paste fundite
  • 2 linguri cuburi de sunculita (facultativ)
  • brinza pecorino

Mod de preparare

*Se desfac pastaile cum se curata si mazarea verde/ proaspata, si deci vor ramine mult mai putine boabe.

Se desface teaca / pastaia si se scoate fiecare bob care apoi in functie de cum va place voua se va curata sau nu si de pielita care il inconjoara. In aceasta perioada a anului bobul este proaspat si nu numai ca nu e nevoie sa il curatati de pielita decit daca aveti probleme cu stomacul dar se poate minca chiar si crud.
Eu am curatat fiecare bob de pielita dar nu era neaparat nevoie.

Fierbeti pastele in apa sarata si in ultimele 5 minuti adaugati si boabele. Lasati sa fiarba impreuna.

Intr-o tigaie puneti sa se caleasca sunculita pina cind se topeste grasimea. Scurgeti pastele si bobul intr. o strecuratoare si le adaugati in tigaie. Amestecati si luati de pe foc. Daca vreti puteti adauga putin ulei.

Radeti pecorino peste paste in farfurie.
Bobul este foarte bine prezentat in Ghidul RC.

Mai multe indicati despre cum se curata bobul (verde/ proaspat) pe http://localfoods.about. com/od/preparationtips/ss/ShellingFavas.htm] unde arata cum se scot boabele din pastaia, apoi se oparesc 1 minut, se curata de pielita fiecare bob si obtineti boabe de o culoare verde smarald. Aceste boabe se vor gati dupa reteta aleasa de voi.

Se pot pune asa scoase din teaca si curatate de pielita la congelator, apoi se gatesc ca orice leguma congelata.

Cu boabele uscate se pregatesc alte retete, el trebuie pus la inmuiat ca si fasolea uscata, se curata pielicica externa de pe fiecare bob si apoi se gateste, dar despre el altadata ca sa nu incurcam retetele.

Pecorino este o brinza obtinuta din lapte de oaie (pecora) si se produce in special in centru italiei (Lazio, Toscana) si in Sardegna. Aceasta brinza facea parte din dieta legiunilor romane iar modul de preparare a fost descris de Pliniu cel Batrin.

A nu se confunda cu parmezanul sau brinza grana, obtinute din lapte de vaca si tipice din partea de nord si centru - nord a italiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci

Fursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...

Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros

Papricasul de pui cu galuste este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare traditionale unguresti.

Papricas de pui cu galuste - gustos si savuros
Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase

Savureaza o masa reconfortanta cu paste Bolognese, un deliciu clasic al bucatariei italiene. Pastele al dente sunt insotite...

Paste Bolognese - imbietoare si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Tort Dobos
2
Dulciuri

Tort Dobos

Tort Dobos
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
3
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata

Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata
Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
4
Carte de bucate

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa

Supa crema de ciuperci - Reteta savuroasa
Supa-crema de dovleac placintar
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa-crema de dovleac placintar

Supa-crema de dovleac placintar
Parteneri
Muffins cu mere si nuci
Culinar.RO

Muffins cu mere si nuci

Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...

Muffins cu mere si nuci
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie