Paste (fundite) cu Bob si Brinza Pecorino

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste (fundite) cu Bob si Brinza Pecorino

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 300 gr pastai de bob
  • 160 gr paste fundite
  • 2 linguri cuburi de sunculita (facultativ)
  • brinza pecorino

Mod de preparare

*Se desfac pastaile cum se curata si mazarea verde/ proaspata, si deci vor ramine mult mai putine boabe.

Se desface teaca / pastaia si se scoate fiecare bob care apoi in functie de cum va place voua se va curata sau nu si de pielita care il inconjoara. In aceasta perioada a anului bobul este proaspat si nu numai ca nu e nevoie sa il curatati de pielita decit daca aveti probleme cu stomacul dar se poate minca chiar si crud.
Eu am curatat fiecare bob de pielita dar nu era neaparat nevoie.

Fierbeti pastele in apa sarata si in ultimele 5 minuti adaugati si boabele. Lasati sa fiarba impreuna.

Intr-o tigaie puneti sa se caleasca sunculita pina cind se topeste grasimea. Scurgeti pastele si bobul intr. o strecuratoare si le adaugati in tigaie. Amestecati si luati de pe foc. Daca vreti puteti adauga putin ulei.

Radeti pecorino peste paste in farfurie.
Bobul este foarte bine prezentat in Ghidul RC.

Mai multe indicati despre cum se curata bobul (verde/ proaspat) pe http://localfoods.about. com/od/preparationtips/ss/ShellingFavas.htm] unde arata cum se scot boabele din pastaia, apoi se oparesc 1 minut, se curata de pielita fiecare bob si obtineti boabe de o culoare verde smarald. Aceste boabe se vor gati dupa reteta aleasa de voi.

Se pot pune asa scoase din teaca si curatate de pielita la congelator, apoi se gatesc ca orice leguma congelata.

Cu boabele uscate se pregatesc alte retete, el trebuie pus la inmuiat ca si fasolea uscata, se curata pielicica externa de pe fiecare bob si apoi se gateste, dar despre el altadata ca sa nu incurcam retetele.

Pecorino este o brinza obtinuta din lapte de oaie (pecora) si se produce in special in centru italiei (Lazio, Toscana) si in Sardegna. Aceasta brinza facea parte din dieta legiunilor romane iar modul de preparare a fost descris de Pliniu cel Batrin.

A nu se confunda cu parmezanul sau brinza grana, obtinute din lapte de vaca si tipice din partea de nord si centru - nord a italiei.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Tartiflette- specialitate Savoyarda
2
Mancaruri cu carne

Tartiflette- specialitate Savoyarda

Tartiflette- specialitate Savoyarda
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
3
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
4
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.