Paste cu ton si dovlecel

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa
Paste cu ton si dovlecel

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 3 catei usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 conserve ton
  • 1 dovlecel potrivit (cca 300 g)
  • 400 g rosii
  • sare si piper
  • busuioc
  • cascaval

Mod de preparare

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele, lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj.

Intr-o tigaie, calim usturoiul pisat in uleiul incalzit, cca. 1 min (avem grija sa nu se arda), adaugam dovlecelul taiat felii subtiri, jumatate de cana cu apa.

Lasam sa se caleasca pana ce se inmoaie, dar sa ramana fermi, adaugam tonul, amestecam lasam 2-3 minute, dupa care adaugam rosiile taiate cubulete, busuioc, condimente dupa gust.

Fierbem sosul pana ce devine consistent, adaugam peste pastele scurse de apa si amestecam bine.

Servim cu cascaval ras deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici