Se pune la incins uleiul se adauga rosiile in bulion, sucul de rosii, uturoiul taiat marunt (ca sa fie digest, il taiem pe lung, indepartam mijlocul si il lasam sa fiarba in sos), sare, piper, zahar si apa. Sosul trebuie sa scada la jumatate (cam 1h-1 1/2 h la foc micut). Cand sosul este gata il dam deoparte, adaugam tonul, amestecand usor fara sa sfaramam foarte tare bucatile. Daca tonul este in ulei nu punem si uleiul sau, il scurgem cateva minute. Se mai lasa odata sa dea un clocot.
Pastele se fierb al-dente in apa cu sare. Se dau de pe foc se stecoara si se trec imediat sub apa rece ca sa opreasca fierberea lor mai mult. Se pun in sos.
Pofta buna!
Servim in farfurii adanci decorand cu o frunza de busuioc si cu parmezan ras.
Vinurile rosii se acorda foarte bine cu pastele, dar de data asta puteti incerca un roz parfumat.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii