Paste cu Ton

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

200g rosii in bulion (rosii proaspete daca aveti)
200g suc de rosii
1 lingura de ulei de masline
2 catei de usturoi
1 cutie mare de ton
zahar
sare
piper
busuioc
300-400g de paste

Mod de preparare

Se pune la incins uleiul se adauga rosiile in bulion, sucul de rosii, uturoiul taiat marunt (ca sa fie digest, il taiem pe lung, indepartam mijlocul si il lasam sa fiarba in sos), sare, piper, zahar si apa. Sosul trebuie sa scada la jumatate (cam 1h-1 1/2 h la foc micut). Cand sosul este gata il dam deoparte, adaugam tonul, amestecand usor fara sa sfaramam foarte tare bucatile. Daca tonul este in ulei nu punem si uleiul sau, il scurgem cateva minute. Se mai lasa odata sa dea un clocot.

Pastele se fierb al-dente in apa cu sare. Se dau de pe foc se stecoara si se trec imediat sub apa rece ca sa opreasca fierberea lor mai mult. Se pun in sos.

Pofta buna!


Servim in farfurii adanci decorand cu o frunza de busuioc si cu parmezan ras.
Vinurile rosii se acorda foarte bine cu pastele, dar de data asta puteti incerca un roz parfumat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paste cu Ton" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  13.07.2012 13:09:08

Yoana, multumesc pentru comentariu, cat despre parmezan, fiecare dupa gustul sau. O zi frumoasa in continuare

yoana_
•  22.05.2012 08:52:44

Pastele cu peste in general nu se mananca cu parmezan,in rest sosul pare delicios!!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paste cu Ton