Se pune la incins uleiul se adauga rosiile in bulion, sucul de rosii, uturoiul taiat marunt (ca sa fie digest, il taiem pe lung, indepartam mijlocul si il lasam sa fiarba in sos), sare, piper, zahar si apa. Sosul trebuie sa scada la jumatate (cam 1h-1 1/2 h la foc micut). Cand sosul este gata il dam deoparte, adaugam tonul, amestecand usor fara sa sfaramam foarte tare bucatile. Daca tonul este in ulei nu punem si uleiul sau, il scurgem cateva minute. Se mai lasa odata sa dea un clocot.
Pastele se fierb al-dente in apa cu sare. Se dau de pe foc se stecoara si se trec imediat sub apa rece ca sa opreasca fierberea lor mai mult. Se pun in sos.
Pofta buna!
Servim in farfurii adanci decorand cu o frunza de busuioc si cu parmezan ras.
Vinurile rosii se acorda foarte bine cu pastele, dar de data asta puteti incerca un roz parfumat.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii