Paste cu sos pesto

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

un pachet Paste (eu am folosit numai 2/3 dintr-un pachet de fettuccini Barrila)
3 cupe de busuioc proaspat
un catel de usturoi
100-150 gr parmezan ras
100 gr miez de nuca (reteta originala spune pine nuts - scuze da nu stiu cum se cheama in romaneste, dar eu nu mi-am dat seama ca nu mai am si a trebuit sa inlocuim)
o cescuta de ulei de masline
piper macinat
2-3 linguri smantana lichida - optional

Mod de preparare

Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe pachet, se scurg de apa si se clatesc cu un jet de apa rece.
Se pun in robotelul de bucatarie catelul de usturoi si busuiocul si se pulseaza de cateva ori, apoi se adauga restul de ingrediente ( eu am pus smantana pt. ca pasta era destul de aspra si nu am vrut sa fie prea uleioasa, asa ca s-a facut un pic mai "cremoasa") si se pulseaza pana se toaca si amesteca toate omogen.
Se pune pasta de busuioc peste paste si se mai adauga sare numai daca este necesar, parmezanul este destul de sarat pe gustul meu. Se rade parmezan si se presara pe deasupra.
Se servesc ca felul doi sau garnitura ( in portie mai mica) alaturi de snitele din piept de pui, fripturi, cu salate sau orice alte combinatii va plac voua.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paste cu sos pesto" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

laur_creanga
•  19.02.2010 15:25:14

se numesc sâmburi de pin în limba română ;) nicidecum miez de nucă :)) e grea engleza, nu? :)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paste cu sos pesto