Se taie 2 cepe marunt si se calesc in putin ulei, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 5 minute. Cand scade apa, se adauga morcovul ras, maslinele curatate de samburi si feliate (eu am ales unele direct feliate), cateva foi de dafin. Se potriveste de sare si piper (fiecare dupa gust) si se mai adauga apa de grosimea a doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Intre timp, punem pastele la fiert cu un varf de sare si putin ulei.
Se pregateste sosul, adaugand peste masline 2 linguri cu bulion sau suc de rosii si se amesteca bine.
Se scurg pastele de apa si se adauga peste sos, amestecand. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se da de pe foc.
Se presara putin cascaval vegetal ras si se da la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la foc mediu.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/paste-cu-masline-si-sos-de-post.html
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii