Se taie 2 cepe marunt si se calesc in putin ulei, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 5 minute. Cand scade apa, se adauga morcovul ras, maslinele curatate de samburi si feliate (eu am ales unele direct feliate), cateva foi de dafin. Se potriveste de sare si piper (fiecare dupa gust) si se mai adauga apa de grosimea a doua degete. Lasam sa fiarba aprox 20 de minute.
Intre timp, punem pastele la fiert cu un varf de sare si putin ulei.
Se pregateste sosul, adaugand peste masline 2 linguri cu bulion sau suc de rosii si se amesteca bine.
Se scurg pastele de apa si se adauga peste sos, amestecand. Se mai lasa sa fiarba cam 5 minute, apoi se da de pe foc.
Se presara putin cascaval vegetal ras si se da la cuptorul preincalzit pentru 15 minute, la foc mediu.
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/11/paste-cu-masline-si-sos-de-post.html
Eu ador tonul ... in paste, orez , salata ...orice ...De data aceasta propun o salata delicioasa !!!
Salata cu tonInainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilieReteta de covrigi turcesti cu susan- Simit. Covrigi turcesti cu susan - Simit reteta simpla si usor de preparat. Reteta de...
Covrigi turcesti cu susan - Simit
Comentarii