Ingrediente
● PASTE(RIGATONI) |
● GAMBERI DEJA CURATATI(APROXIMATIV 300g) |
● DOLVLECEL(MICUT) |
● 3 CATEI USTUROI |
● 2 LINGURI ULEI |
● SARE |
● PIPER |
● BUSUIOC(preferabil verde) |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Se pun gamberii curatati intr-o oala cu apa si sare, se tin pana da primul clocot si se dau deoparte.Usturoiul se pune la calit cu uleiul,se adauga dovlecelul taiat cubulete si se pune din cand in cand din apa in care au clocotit gamberii.Aproape la gata se adauga gamberii,deoarece nu au nevoie de multa gatire,si busuioc.
Se pune sare,piper si se mai lasa cam 5 minute.Se fierb pastele in apa sarata si doua linguri ulei,iar o data fierte se pun gamberii.
Se pot servii cu branza presarata deasupra(parmigiano sau pecorino)
POFTA BUNA! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta PASTE CU GAMBERI SI DOVLECEL" nu uita sa ii faci un review.
Se pune sare,piper si se mai lasa cam 5 minute.Se fierb pastele in apa sarata si doua linguri ulei,iar o data fierte se pun gamberii.
Se pot servii cu branza presarata deasupra(parmigiano sau pecorino)
POFTA BUNA! Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta PASTE CU GAMBERI SI DOVLECEL" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
klau
• 23.09.2009 21:12:39
este un deliciu reteta asta, insa se mai poate prepara si in urmatorul mod, un cub de unt se topeste se taie dovlecelul rondele se calesc dupa care se sting cu vin alb, se pun gamberii curatati sau chiar in carapace, si se inabuse cu dovlecelul, usturoiul se pune intreg pt un gust fin sau zdrobit pt un gust intens, ca tip de pasta merg foarte bine tagliatelle (teietei) dupa fierbere se adauga peste dovlecel si gamberi se mai pun 3 secunde pe foc si de adauga patrunjel tocat.... incercati si asta este un deliciu
N.B. - in loc de gamberi se pot pune si cozze (scoici)
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 18.10.2009 02:01:33
eu reteta asta o folosec mai des,si e ok.sotului meu ii plac cu farfale(fluturasi). cu orice tip de paste le-ai face sunt nemaipomenite.oricum o sa incerc si felul tau de a le prepara. :-x