PASTE CU GAMBERI SI DOVLECEL

Postat pe: 21-11-2010
(2)

Ingrediente

PASTE(RIGATONI)
GAMBERI DEJA CURATATI(APROXIMATIV 300g)
DOLVLECEL(MICUT)
3 CATEI USTUROI
2 LINGURI ULEI
SARE
PIPER
BUSUIOC(preferabil verde)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Se pun gamberii curatati intr-o oala cu apa si sare, se tin pana da primul clocot si se dau deoparte.Usturoiul se pune la calit cu uleiul,se adauga dovlecelul taiat cubulete si se pune din cand in cand din apa in care au clocotit gamberii.Aproape la gata se adauga gamberii,deoarece nu au nevoie de multa gatire,si busuioc.
Se pune sare,piper si se mai lasa cam 5 minute.Se fierb pastele in apa sarata si doua linguri ulei,iar o data fierte se pun gamberii.
Se pot servii cu branza presarata deasupra(parmigiano sau pecorino)




POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara PASTE CU GAMBERI SI DOVLECEL" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dadiana
•  18.10.2009 02:01:33

eu reteta asta o folosec mai des,si e ok.sotului meu ii plac cu farfale(fluturasi). cu orice tip de paste le-ai face sunt nemaipomenite.oricum o sa incerc si felul tau de a le prepara. :-x

klau
•  23.09.2009 21:12:39

este un deliciu reteta asta, insa se mai poate prepara si in urmatorul mod, un cub de unt se topeste se taie dovlecelul rondele se calesc dupa care se sting cu vin alb, se pun gamberii curatati sau chiar in carapace, si se inabuse cu dovlecelul, usturoiul se pune intreg pt un gust fin sau zdrobit pt un gust intens, ca tip de pasta merg foarte bine tagliatelle (teietei) dupa fierbere se adauga peste dovlecel si gamberi se mai pun 3 secunde pe foc si de adauga patrunjel tocat.... incercati si asta este un deliciu
N.B. - in loc de gamberi se pot pune si cozze (scoici)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei PASTE CU GAMBERI SI DOVLECEL