Se pune la calit ceapa si usturoiul, cu putin ulei, taiate marunt. o data inmuiate si aduga dovleacul (curatat de coaja si seminte, si taiat cubulete). Se acopera cu apa, se sareaza si pipereza dupa gust, si se adauga si busuiocul.
Se lasa pana ce se moaie bine dovleacul si scade apa. Pastele se fierb in apa sarata, se scurg de apa si se pune o lingura de ulei (preferabil de masline) peste ele ca sa nu-si schimbe volumul, si vor deveni si mai gustoase.
Se presara parmezan ras.
In Italia aceasta reteta se prepara in perioada de toamna-iarna.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii