Paste cu Dovleac

Complexitate
redusa
Paste cu Dovleac

Ingrediente

  • -300g dovleac
  • -250g paste farfalle
  • -1 ceapa
  • -60g sunca/pancetta afumata
  • -150ml vin alb
  • -3 crengute de rozmarin
  • -3 linguri de ricotta/branza proaspata de vaci
  • -sare
  • -2 sau 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, iar separat se pregateste sosul.

Asadar se curata, se spala si se taie: dovleacul, rozmarinul si ceapa. Apoi, se pune o tigaie la foc cu uleiul de masline, iar cand acesta incepe sa sfaraie se pune ceapa taiata. Se lasa ceapa o idee la calit, dupa care se pune sunca/pancetta taiata.

Se lasa la calit cca. 2 minute, ceapa si sunca/pancetta, dupa care se pune rozmarinul taiat. Apoi, se pun cuburile de dovleac si se adauga si vinul.

Se amesteca, iar daca sunca/pancetta nu e sarata, se adauga si sare.

Se lasa la foc pana cand scade vinul. Apoi, se pun legumele si sunca/pancetta in bolul de la blender.

Peste legume si sunca/pancetta, se pun lingurile de ricotta/branza proaspata de vaci. Se mixeaza bine, pana va rezulta o pasta fina. Pasta rezultata se pune intr-un bol. Pastele fierte, se scurg de apa si se amesteca cu sosul de mai sus.

Se servesc calde... pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Paste - Fettucina Alfredo
2
Paste

Paste - Fettucina Alfredo

Paste - Fettucina Alfredo
Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
4
Conserve, muraturi

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat

Florile de Tei si Siropul lor inmiresmat
Chec cu Cacao Pufos
5
Dulciuri

Chec cu Cacao Pufos

Chec cu Cacao Pufos
Parteneri
Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza
Bucataras.RO

Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza

Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza Aceste placinte se fac in mod traditional dintr-un...

Placinte Ardelenesti, reteta traditionala umplute cu varza sau branza
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura