Paste cu Crema de Brinza si Pasta de Masline

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Crema de Brinza si Pasta de Masline

Ingrediente

  • paste
  • pasta de masline de la tub (sau citeva masline fara simburi)
  • brinza cremoasa si de preferinta sa nu fie sarata
  • ulei
  • smintina dulce (adica nu ca cea acra din Ro, dar evident sa nu aiba zahar in ea: lol:) sau lapte mai gras
  • frunze de busuioc (sau busuioc uscat in lipsa de frunze verzi)

Mod de preparare

Se freaca brinza cu 2-3 linguri de lapte gras/smintina pina devine crema. Eu n-am avut brinza cremoasa si asa ca am ras brinza pe razatoarea mica, dar se putea si fara sa o rad (numai ca asa imi place mie sa ma complic), apoi am amestecat-o in mixerul / blenderul vertical (minipimer) pina a devenit crema. Se adauga pasta de masline (epate de masline de l tub) sau in lipsa se pun citeva masline fara simburi si se mixeaza bine cu brinza. Se adauga putin ulei si putin lapte gras /smintina maxim citeva linguri depinde cit e nevoie ca sa rezulte o crema (mai groasa ca cea de dat pe fata daca o lasi la tremperatura camerei).

Se fierb pastele, se scurg, se adauga 2 linguri de apa in care au fiert pastele la crema ca sa rezulte o crema ca o smintina mai grosuta, usor curgatoare si se amesteca bine apoi jumatate din condimentul obtinut si cu citeva frunze de busuioc se amesteca cu pastele, se rastoarna in castron sau platoul de servit si peste ele se pune si restul condimentului. Sau se serveste restul condimentului in castronel (cel pt sos) separat de unde cine vrea mai mult se poate servi.

Cu siguranta nu are o culoare apetisanta, dar sunt usor de facut si bune la gust. Puteti sa puneti ce brinza vreti: ricotta, philadelphia, mascarpone, rice alta brinza moale sau orice brinza alba rasa marunt cum am facut eu si in cazul asta adaugati putin lapte/smintina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
Bucataras.RO

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni

Un deliciu, un rasfat dulce!

Desert mini-tarte pufoase cu crema de vanilie si capsuni
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola