Paste cu Cartofi (Sardegna)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Cartofi (Sardegna)

Ingrediente

  • 3 cartofi
  • 1/2 sau 1/4 ardei gras
  • 1/2 ceapa
  • 1 tulpina de telina sau in cazul meu o parte din radacina
  • 1 morcov
  • pulpa de rosii 3 linguri
  • 150 gr paste scurte (eu am avut spaghetti pe care le-am rupt in servet de in)
  • sare
  • Optional:
  • grana (e un fel de parmezan)
  • speck (carne afumata) - eu am pus cruda deasupra
  • sau cirnat fara pielita pus de la inceput in cratita

Mod de preparare

Se pun la inabusit in putin ulei morcov ras, telina rasa (sau taiata marunt) ceapa su putina sare. Se adauga cartofii se amesteca bine si apoi rosiile si apa. Se lasa la fiert cca 20-30 min cit sa se farba cartofii dar sa nu se sfarime in oala.

Se scot o parte din cartofi si se tin separat. Se lasa sa se raceasca supa si in timpul asta se fierb separat pastele in apa cu sare.

Supa se mixeaza cu mixerul vertical sua in lipsa lui cu " pisalogul" pt piure. Se adauga pastele scurse si cartofi intregi tinuti deoparte.

Se serveste imediat cu brinza rasa deasipra (sau fara) si in cazul meu cu speck taiat marunt ...

Daca puneti carne de cirnat sau chiar felii de cirnat de la inceput impreuna cu restul ingredientelor nu mai mixati supa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui

Gem de gutui

Gem de gutui
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate
Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris

Supa cu carne de rata si galuste de gris
Cele mai apreciate rețete
Cozonac cu carne in foi de varza murata
2
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara

Prajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...

Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoara
Peltea de gutui cu petale de trandafiri
4
Dulciuri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri

Peltea de gutui cu petale de trandafiri
Salam de biscuiti
5
Dulciuri

Salam de biscuiti

Salam de biscuiti
Parteneri
Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Culinar.RO

Tort cu crema de branza si dovleac placintar

Poate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...

Tort cu crema de branza si dovleac placintar
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Gustos.RO

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia